25 серпня,
12:41
Пальчики оближеш: перевірений рецепт квашеної капусти – як у бабусі
Основні тези
- Квашена капуста – не тільки смачне частування в зимовий час, а й багате джерело вітамінів та мікроелементів.
- Рецептів існує ціла безліч: соковита і ніжна, з морквою, яблуками, журавлиною або кмином. Смачно 24 пропонує заквасити капусту з морквою.
Квашена капуста – популярна та ароматна закуска для зимових місяців. Хоча магазинні варіанти легко доступні, багато господинь обирають домашні версії, які набагато смачніші й корисніші.
Секрети приготування квашеної капусти передавалися з покоління до покоління, тому вкрай важливо обрати рецепт, з яким все точно вдасться. 24 Канал з посиланням на Smak.telegraf ділиться перевіреним рецептом заквашування капусти на зиму.
Читайте також Потрібен лише пакет та 1 година: робимо малосольні огірочки в пакеті
Як заквасити капусту?
- Час: 35 хвилин
- Порції: 8
Інгредієнти:
– 3 кілограми капусти;
– 1 морква;
– 1 – 2 лаврових листи;
– 75 грамів кам'яної солі;
– 3 – 4 чорних перці горошком.
Приготування:
- Капусту очистьте від верхніх листочків, добре помийте, розріжте на дві частини. Нашинкуйте.
- Моркву натріть на великій тертці. Змішайте з капустою. Додайте сіль. Тоді мніть капусту так сильно, щоб вона пустила сік.
- На дно скляної банки викладіть кілька листків капусти, чорний перець горошком, лавровий лист. Далі в кілька шарів утрамбуйте капусту картопледавилкою або кулаком. Зверху викладіть гніт.
- Залиште капусту за кімнатної температури на 2 – 3 дні. Двічі на день проколіть капусту до дна, щоб вийшов вуглекислий газ. Піну, що утворюється на квашеній капусті, зніміть шумівкою.
- Потім поставте капусту в холодильник і вже за 5 – 7 днів капуста готова.
Смачного!
Теж приготуйте: консервований томатний сік – корисний та смачний напій.