Таке смачне, що неможливо відірватися: готуємо лечо на зиму за бабусиним рецептом

29 серпня 2024, 17:59
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Лечо – одна з найулюбленіших закруток серед українців. Спробуйте цьогоріч приготувати його на зиму.

Таке лечо пасує навіть до святкового столу. Воно ідеально смакує з м'ясними стравами.

Варто спробувати До бургерів, салатів і навіть самостійно: елементарний рецепт маринованої цибульки

Рецепт лечо

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 2 кілограми червоного болгарського перцю;
– 4 кілограми томатів;
– 1 кілограм моркви;
– 1 кілограм цибулі;
– 0,5 склянки цукру;
– 120 мілілітрів оцту 9%;
– 1 склянка олії;
– 2 столові ложки солі;
– 1 пучок петрушки.

Приготування:

  1. Помідори помийте, зробіть невеликі надрізи навхрест та помістіть їх у киплячу воду на 2 – 3 хвилини. Після цього почистьте томати від шкірки та наріжте четвертинками, видаливши серцевину. Покладіть у каструлю та варіть на невеликому вогні протягом години.
  2. Перець, цибулю і моркву почистьте та помийте. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву й перець – соломкою. Петрушку помийте й подрібніть.
  3. У помідори додайте цукор, сіль, цибулю та моркву, варіть протягом 3 – 5 хвилин. Далі додайте перець і варіть на слабкому вогні близько 10 хвилин.
  4. Додайте олію, оцет, петрушку та варіть протягом 5 – 7 хвилин.
  5. Банки простерилізуйте. Розкладіть у них лечо, щільно закрутіть кришками, переверніть та загорніть у ковдру чи рушник до повного охолодження. Зберігайте у прохолодному темному місці.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичний кетчуп з кабачків.