2 вересня,
12:45
Лінивий яблучний штрудель: простий рецепт ароматної випічки, яка вийде навіть у дитини
Основні тези
- Лінивий штрудель з лаваша – рецепт, який сподобається всім зайнятим ласунам.
- Його не дарма називають лінивим, адже десерт вимагає мінімум зусиль і приблизно 30 хвилин часу.
Штрудель з лаваша має такий же смак, як і класичний, але значно простіший у приготуванні. Цей рецепт часто називають "лінивим", бо він вимагає мінімальних зусиль і впоратися з ним зможе навіть дитина.
На тонкий лаваш викладається тушкована яблучна начинка, згортається в рулет і випікається до скоринки. Готовий десерт посипають цукровою пудрою і подають з кулькою морозива. Рецептом яблучного штруделя з лаваша ділиться 24 Канал з посиланням на Arguments.
Читайте також За 15 хвилин і без випікання: готуємо домашній зефір, що тане в роті
Як приготувати яблучний штрудель з лаваша?
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
– 4 яблука;
– 100 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка кориці;
– 200 грамів цукру;
– 20 грамів ванільного цукру;
– 1 лист лаваша;
– цукрова пудра – для присипки.
Приготування:
- Свіжі яблука очистьте від шкірки, виріжте серединку та наріжте товстими кільцями.
- Яблука пересипте цукром, ванільним цукром і корицею, а також додайте нарізане кубиками масло. Перекладіть суміш на сковорідку та злегка обсмажте на середньому вогні.
- Лаваш розріжте вздовж порівну, на край викладіть ароматну суміш обсмажених яблук і згорніть рулетиком.
- Викладіть штрудель на змащене маслом деко і відправте в гарячу духовку 15 – 20 хвилин при температурі 175 градусів.
- Перед подачею гарячий штрудель можна присипати цукровою пудрою. Ідеально подавати з кулькою морозива.
Смачного!
Що ще спекти з яблук?
- Яблуко – найулюбленіший і універсальний фрукт. Його використовують у різноманітних стравах, але особливо популярним є штрудель. Тонкий шар тіста огортає начинку з яблук, родзинок та горіхів, доповнену нотками кориці.
- Водночас варіантом яблучної випічки номер 1 вважається шарлотка. За цим рецептом вона просто тане в роті. Бодай раз у житті її готує кожен з нас.
- Також варто звернути увагу на традиційний французький яблучний пиріг "Невидимка" – цей вишуканий десерт вирізняється тонко нарізаною яблучною начинкою та скоринкою, яка майже зникає при випіканні.
- Якщо ж ви любите поласувати чимось смачненьким, але не хочете споживати зайвий раз цукру, варто звернути увагу на корисні десерти. Наприклад, приготувати пиріг на основі яблучного пюре.