Піна в компоті: чи безпечно проварювати напій і вживати
- Поява піни в компоті свідчить про мікробну активність через помилки в консервації, і такий напій вживати не можна.
- Проварювання напою не усуне токсини, тому краще позбутися банки з компотом.
Компот – важлива заготовка, яка точно є у кожній коморі. Однак трапляється, що в банці зʼявляється піна – в такому випадку варто бути дуже обачним.
Інколи трапляється, що в банці з компотом зʼявляється піна. Чи безпечний напій для вживання в такому випадку – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Цікаво Закручуємо томатну пасту за лічені хвилини: все вирішить простий трюк на межі геніальності
Чи можна вживати компот, в якому зʼявилася піна?
Поява піни в банці з компотом – чіткий сигнал про мікробну активність. Причина завжди полягає у помилках в процесі консервації: скорочення часу стерилізації, погано вимиті фрукти, деформація кришок тощо.
Головне – що потрібно памʼятати: такий напій вживати вже не можна. Краще позбутися банки з напоєм, аніж завдати шкоди своєму здоровʼю.
Старий метод "провари – і все буде добре" не спрацює. Так, ви позбудетеся грибків та інших мікроорганізмів, але токсини нікуди не зникнуть. Не варто опинятися в лікарні через таку дрібницю.
Поки триває сезон, варто насолодитися улюбленою вареною кукурудзою. За рецептом Пави простий перекус перетвориться на шедевр.