Коли треба промивати макарони: для цього існує лише одна причина

24 вересня 2024, 22:50
Читать новость на русском

Джерело:

foodandmood

Усі знають, що промивати макарони – груба кулінарна помилка. Однак є ситуація, коли просто необхідно вдатися до цього кроку.

Жоден кулінар не зрозуміє господиню, яка промиває макарони після приготування. Та у кожного правила є виняток, і тут також є цікавий секрет, повідомляє food and mood.

Читайте також Полегшать життя кожної господині: 3 легкі заготовки в морозилку від судді МастерШефа

Коли треба промивати макарони 

Існує лише одна ситуація, коли макаронні вироби потрібно промивати: якщо ви не плануєте подавати їх до столу одразу після приготування. І на це є вагома причина. 

Макарони варто промивати лише в одному випадку / Фото Pixabay

Річ у тому, що, переклавши макарони в посуд для зберігання відразу після приготування, ви ризикуєте на виході отримати переварений продукт. Якийсь час вони ще будуть "доходити" під власною температурою, що зіпсує страву. 

У цьому випадку макарони треба промити, але не тримати під струменем води надто довго – достатньо просто їх охолодити. 

 Точно стане у пригоді: як за секунди почистити помідори від шкірки.