Жоден кулінар не зрозуміє господиню, яка промиває макарони після приготування. Та у кожного правила є виняток, і тут також є цікавий секрет, повідомляє food and mood.
Читайте також Полегшать життя кожної господині: 3 легкі заготовки в морозилку від судді МастерШефа
Коли треба промивати макарони
Існує лише одна ситуація, коли макаронні вироби потрібно промивати: якщо ви не плануєте подавати їх до столу одразу після приготування. І на це є вагома причина.
Макарони варто промивати лише в одному випадку / Фото Pixabay
Річ у тому, що, переклавши макарони в посуд для зберігання відразу після приготування, ви ризикуєте на виході отримати переварений продукт. Якийсь час вони ще будуть "доходити" під власною температурою, що зіпсує страву.
У цьому випадку макарони треба промити, але не тримати під струменем води надто довго – достатньо просто їх охолодити.
Точно стане у пригоді: як за секунди почистити помідори від шкірки.