Укр Рус
6 вересня, 13:10
2

Смачніший, ніж в найкращій кондитерській: Ярославський сказав, як приготувати ідеальний Наполеон

Мабуть, Наполеон люблять абсолютно всі. Цей простий торт має просто незабутній смак.

Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів свій простий рецепт. Обов'язкового спробуйте втілити його в життя.

Буде смачно Десерт, який зробить будь-який день кращим: простий рецепт польського торта Карпатка

Наполеон – покроковий рецепт

  • Час: 2 години
  • Порцій: 8

Інгредієнти на 8 коржів:
– 340 – 360 грамів борошна;
– 250 грамів масла 82,5%;
– 1 яйце;
– 140 грамів сметани 25%;
– 3 грами солі;
– 10 грамів коньяку.
Крем:
– 600 грамів молока;
– 200 грамів яєць;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 200 грамів білого шоколаду;
– 10 грамів желатину;
– 200 грамів масла 82,5%;
– 260 грамів згущеного молока.

Дивіться, як приготувати смачний Наполеон: відео

Приготування:

  1. Масло для коржів збийте зі сметаною та яйцями. Додайте сіль, коньяк та борошно. Швидко замісіть, накрийте плівкою та дайте постояти у холоді з пів годинки.
  2. Потім поділіть тісто на 8 коржів і розкачайте кожен на пергаменті, підпилюючи борошном. Проколіть виделкою і випікайте при 180 градусах до рум'яності.
  3.  Тим часом приготуйте крем. У молоко додайте яйця, ванільний цукор і доведіть до 80 – 83 градусів. Суміш стає густою, але треба дуже уважно стежити, щоб не згорнулись яйця.
  4. Далі додайте білий шоколад і заздалегідь замочені пластинки желатину. Перемішайте і додайте масло, коли суміш охолоне десь до 40 градусів. Знову добре перемішайте і дайте охолодились 8 – 12 годин. Після цього збийте крем хвилин 10, додаючи згущене молоко.
  5. Кожен корж змажте кремом.️ Останній можна прикрасити крихтою.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну шарлотку з абрикосами.