Такий торт готується зовсім не важко. Тому можна не чекати свят та зробити його вже сьогодні.

Буде смачно Ніжний, як хмаринка: готуємо розкішний пиріг зі сливами

Торт Карпатка

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 10

Інгредієнти:
– 3 яйця;
– 100 мілілітрів молока;
– 100 грамів борошна;
– 85 грамів масла;
– 3 грами солі;
– 3 грами цукру.
Крем:
– 2 яйця;
– 500 мілілітрів молока;
– 130 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 40 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 180 грамів масла.

Дивіться, як приготувати цей смачний польський торт: відео

Приготування:

  1. До молока додайте цукор, вершкове масло і сіль. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. На етапі закипання зніміть каструлю з плити, всипте все борошно та інтенсивно замісіть тісто.
  2. Поверніть каструлю на плиту на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, дайте тісту випарити зайву воду. Зніміть тісто з плити, коли воно почне залишати слід на дні, та залиште до охолодження.
  3. Почніть поступово вводити яйця, постійно помішуючи. Поділіть тісто на 2 частини, перенесіть у форми для випікання. Випікайте при 180 градусах 30 хвилин.
  4. Після випікання дайте коржам охолонути й після цього дістаньте їх з форми.
  5. Тим часом у каструлі з товстим дном змішайте молоко і ванільний цукор. Окремо змішайте цукор з яйцями та крохмалем.
  6. Доведіть молоко майже до кипіння. Тонким струменем влийте молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи, та поверніть на вогонь. Готуйте крем до загустіння.
  7. Масло завчасно дістаньте з холодильника. Збийте до побіління.
  8. Додавайте крем до масла по ложці, постійно збиваючи на середній швидкості.
  9. Зберіть торт в кільці діаметром 20 сантиметрів. Викладіть корж знизу, змастіть його кремом та накрийте другим коржем.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну шарлотку з абрикосами.