Такий торт готується зовсім не важко. Тому можна не чекати свят та зробити його вже сьогодні.
Буде смачно Ніжний, як хмаринка: готуємо розкішний пиріг зі сливами
Торт Карпатка
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 10
Інгредієнти:
– 3 яйця;
– 100 мілілітрів молока;
– 100 грамів борошна;
– 85 грамів масла;
– 3 грами солі;
– 3 грами цукру.
Крем:
– 2 яйця;
– 500 мілілітрів молока;
– 130 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 40 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 180 грамів масла.
Дивіться, як приготувати цей смачний польський торт: відео
Приготування:
- До молока додайте цукор, вершкове масло і сіль. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. На етапі закипання зніміть каструлю з плити, всипте все борошно та інтенсивно замісіть тісто.
- Поверніть каструлю на плиту на слабкий вогонь. Постійно помішуючи, дайте тісту випарити зайву воду. Зніміть тісто з плити, коли воно почне залишати слід на дні, та залиште до охолодження.
- Почніть поступово вводити яйця, постійно помішуючи. Поділіть тісто на 2 частини, перенесіть у форми для випікання. Випікайте при 180 градусах 30 хвилин.
- Після випікання дайте коржам охолонути й після цього дістаньте їх з форми.
- Тим часом у каструлі з товстим дном змішайте молоко і ванільний цукор. Окремо змішайте цукор з яйцями та крохмалем.
- Доведіть молоко майже до кипіння. Тонким струменем влийте молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи, та поверніть на вогонь. Готуйте крем до загустіння.
- Масло завчасно дістаньте з холодильника. Збийте до побіління.
- Додавайте крем до масла по ложці, постійно збиваючи на середній швидкості.
- Зберіть торт в кільці діаметром 20 сантиметрів. Викладіть корж знизу, змастіть його кремом та накрийте другим коржем.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну шарлотку з абрикосами.