Укр Рус
10 лютого, 10:55
2

Китайська формула ідеального чаю: що обов'язково потрібно додавати у напій

Основні тези
  • Додавання солі в чай почалося в гірських областях Тибету та Монголії для компенсації дефіциту мінералів і покращення смаку напою.
  • Сіль у чаї сприяє глибшому розкриттю смакових ноток, покращенню гідратації та символізує баланс і гармонію в житті, важливі в китайській філософії.

Чаювання – це окремий ритуал, в якого дуже багато секретів. Створення ідеального напою вимагає не лише терпіння, а й вивчення його секретів.

Китайська чайна культура плекається століттями та знайшла поціновувачів по всьому світу. Навіщо додавати у напій сіль та чому це почали робити розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media

Цікаво Треба лише шматочок скла: як за секунду перевірити якість сметани

Навіщо додавати сіль у чай

Додавати сіль у чай почали у гірських областях Тибету та Монголії. Це повинно було компенсувати дефіцит мінералів, які через суворий клімат було важко отримати з інших джерел.

Також сіль глибше відкриває смак напою й змінює його аромат. Сіль впиває на смакові рецептори таким чином, що складні смакові нотки краще розкриваються, завдяки чому чай стає більш насиченим та багатогранним. 

Напій, що уособлює затишок / Фото Freepik 

Сіль також може сприяти покращенню гідратації. Вона утримує воду, тому в регіонах з жарким кліматом цей секрет буде як ніколи актуальним. 

Додавання солі в чай має також культурне значення та символізує важливість балансу та гармонії в житті – ключовий принцип у китайській філософії. 

Відкриття на все життя: навіщо чистити квасолю і як легко це зробити.