Китайська чайна культура плекається століттями та знайшла поціновувачів по всьому світу. Навіщо додавати у напій сіль та чому це почали робити розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Цікаво Треба лише шматочок скла: як за секунду перевірити якість сметани

Навіщо додавати сіль у чай

Додавати сіль у чай почали у гірських областях Тибету та Монголії. Це повинно було компенсувати дефіцит мінералів, які через суворий клімат було важко отримати з інших джерел.

Також сіль глибше відкриває смак напою й змінює його аромат. Сіль впиває на смакові рецептори таким чином, що складні смакові нотки краще розкриваються, завдяки чому чай стає більш насиченим та багатогранним.

Напій, що уособлює затишок / Фото Freepik

Сіль також може сприяти покращенню гідратації. Вона утримує воду, тому в регіонах з жарким кліматом цей секрет буде як ніколи актуальним.

Додавання солі в чай має також культурне значення та символізує важливість балансу та гармонії в житті – ключовий принцип у китайській філософії.

Відкриття на все життя: навіщо чистити квасолю і як легко це зробити.