Цей секрет мало хто знає: навіщо кулінари додають цукор при варінні картоплі

3 жовтня 2024, 10:50
Читать новость на русском

Джерело:

Ukr.Media

Варена картопля не виглядає складною стравою навіть для новачків. Але особливо смачною вона виходить лише у досвідчених кулінарів.

Навіть найменші нюанси можуть вплинути на смак картоплі, розповідає Ukr.Media. Тому важливо знати цікаві лайфхаки з її приготування, і один з них стосується цукру. 

До речі Це вплине на смак та користь продукту: як треба варити картоплю – з кришкою чи без

Навіщо додавати цукор при варінні картоплі 

Достатньо додати зовсім трішки цукру, щоб смак старої картоплі був куди кращим. Вводити його у воду потрібно одразу після закипання.

Гарнір, який обожнюють усі / Фото Unsplash

Що стосується кількості, достатньо буде однієї-двох чайних ложок. Також гарною ідеєю буде додати разом з цукром ложку лимонного соку. Завдяки цьому вона не потемніє та матиме гарний колір. 

Кулінари також рекомендують класти картоплю не в холодну, а киплячу воду, щоб зберегти якомога більше її корисних властивостей.  

Ідеальний рецепт: як перетворити печінку на шедевр.