Укр Рус
27 травня, 12:37
2

Смаколик із самого дитинства: елементарна сирна запіканка, яка вийде у кожного

Основні тези
  • Запіканка з кисломолочного сиру є популярним десертом, який нагадує смак дитинства.
  • Вона готується 1 годину та розрахована на 8 – 10 порцій.

Сирна запіканка викликає у багатьох теплі спогади, адже її часто подавали в дитячих садках і школах. Ця улюблена страва продовжує займати особливе місце в серцях тих, хто насолоджувався нею в дитинстві.

Ця нехитра, але смачна страва вийде у кожного – незалежно від кулінарних навичок. Спробуйте приготувати сирну запіканку за рецептом, яким ділиться 24 Канал з посиланням на Glamour.

Читайте також Справжній хіт цього сезону: готуємо полуничний тирамісу-рулет

Ніжна сирна запіканка

  • Час: 1 година 10 хвилин
  • Порції: 8 – 10

Інгредієнти:  
– 800 грамів кисломолочного сиру 9%;
– 100 грамів вершкового масла;
– 3 яйця;
– 100 мілілітрів молока;
– 150 грамів манної крупи;
– 150 грамів цукру;
– 80 грамів родзинок.

Приготування:

  1. Щоб родзинки були м'які, залийте їх водою. Поки вони розмокають підготуйте решту компонентів.
     
  2. Перетріть кисломолочний сир через сито. Яйця збийте з дрібкою солі. Змішайте їх разом з сиром. Для досягнення більш пишної текстури сирну масу збийте блендером.
     
  3. Окремо збийте молоко з м'яким вершковим маслом. Введіть цю манну крупу.
     
  4. Тепер всі частини об'єднайте. Заготовку залиште на 15 хвилин. За цей час манна крупа розбухне.
     
  5. Перекладіть тісто в форму для випікання. Розігрійте духовку до 190 градусів та випікайте приблизно 45 хвилин. Подавайте зі сметаною, згущеним молоком та свіжими ягодами.

Смачного!

Теж приготуйте:  бісквітний рулет зі згущеним молоком.