Одеська ікра з баклажанів: така смачна, що можна з'їсти всю одразу – перевірений рецепт
17 серпня 2024,
12:40
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Володимира ЯрославськогоОдеська ікра з баклажанів – одна з найпопулярніших українських закусок. Її часто готують на великі застілля або просто на родинні посиденьки.
Таку ікру з баклажанів можна закрутити на зиму. Також її можна їсти одразу разом зі свіжим хлібом.
Читайте також Ця страва стане вашою улюбленою: готуємо картоплю з беконом на грилі
Рецепт баклажанної ікри
- Час: 1 година
- Порції: 4
– 2 великі баклажани;
– 3 – 4 болгарські перці;
– 2 середні томати;
– 3 зубчики часнику;
– пів цибулини;
– петрушка, кінза, зелена цибуля до смаку;
– соняшникова олія до смаку;
– білий бальзамічний чи яблучний оцет до смаку.
Приготування:
- Баклажани проколіть виделкою в декількох місцях та відріжте плодоніжку. Запечіть на великому вогні до повної готовності.
- Солодкий перець розріжте навпіл, видаліть насіння, шкірку змастіть олією і спаліть на вогні – тоді він краще буде чиститися. Зніміть шкірку з томатів.
- Дайте овочам трішки охолонути, потім зачистьте та дрібненько наріжте ножем.
- Подрібніть часник, зелень та цибулю. Останню можна збризнути оцтом.
- ️Посоліть та перемішайте ікру. Влийте олії та подавайте до столу чи закатайте в простерилізовані банки.