Одеська ікра з баклажанів: така смачна, що можна з'їсти всю одразу – перевірений рецепт

17 серпня 2024, 12:40
Читать новость на русском

Одеська ікра з баклажанів – одна з найпопулярніших українських закусок. Її часто готують на великі застілля або просто на родинні посиденьки.

Таку ікру з баклажанів можна закрутити на зиму. Також її можна їсти одразу разом зі свіжим хлібом.

Читайте також Ця страва стане вашою улюбленою: готуємо картоплю з беконом на грилі

Рецепт баклажанної ікри

  • Час: 1 година
  • Порції: 4
Інгредієнти:
– 2 великі баклажани;
– 3 – 4 болгарські перці;
– 2 середні томати;
– 3 зубчики часнику;
– пів цибулини;
– петрушка, кінза, зелена цибуля до смаку;
– соняшникова олія до смаку;
– білий бальзамічний чи яблучний оцет до смаку.

Приготування:

  1. Баклажани проколіть виделкою в декількох місцях та відріжте плодоніжку. Запечіть на великому вогні до повної готовності.
  2. Солодкий перець розріжте навпіл, видаліть насіння, шкірку змастіть олією і спаліть на вогні – тоді він краще буде чиститися. Зніміть шкірку з томатів.
  3. Дайте овочам трішки охолонути, потім зачистьте та дрібненько наріжте ножем.
  4. Подрібніть часник, зелень та цибулю. Останню можна збризнути оцтом.
  5. ️Посоліть та перемішайте ікру. Влийте олії та подавайте до столу чи закатайте в простерилізовані банки.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний салат з кабачків.