Укр Рус
8 жовтня, 06:06
3

Два улюблені смаки в одному: закриваємо хрумкі огірочки з кетчупом

Основні тези
  • Додаючи кетчуп до огірочків, можна отримати новий смак закуски.
  • Ця комбінація робить закуску привабливою і швидко споживаною.

Улюблені огірочки можуть бути ще смачнішими. Додаємо кетчуп – і ця закуска довго у вас не стоятиме.

Хрумкі огірочки з кетчупом – це справжня знахідка, коли хочеться поставити до столу щось звичне, але водночас і оригінальне. 24 Канал пропонує зробити запас оригінальної закуски за рецептом порталу Cookpad

Цікаво Насолода без зусиль: готуємо варення на сковороді – підійде будь-яка ягода чи фрукт

Як закрити огірки з кетчупом? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4 літрові банки

Інгредієнти:
– огірки;
в кожну банку: 
– часник, лист хрону, кріп (парасольки або гілочки), чорний перець горошком, духмяний перець, лавровий лист;
маринад;
– 1,5 літра води;
– 200 грамів цукру;
– 200 грамів кетчупу чилі;
– 200 мілілітрів оцту. 

Приготування

  1. Ретельно промийте огірки та обріжте хвостики. Підготуйте банки й кришки, простерилізуйте їх.
  2. У стерильні банки покладіть спеції, часник, зелень, а потім щільно викладіть огірки.
  3. Залийте їх окропом і залиште на 10 – 15 хвилин. Потім злийте воду й повторіть процедуру ще раз.
  4. Втретє злийте воду в каструлю, додайте всі складники для маринаду та доведіть рідину до кипіння.
  5. Залийте огірки гарячим маринадом, одразу закрутіть кришками.
  6. Переверніть банки догори дном, загорніть у рушник або ковдру й залиште до повного охолодження.

А ще в пригоді може стати рецепт з фейсбук-сторінки Ptashka Nadiya. 

Огірочки з кетчупом чилі

  • Час: 1 година
  • Порцій: 3 банки по 1 літрі

Інгредієнти
– 1 кілограм 800 грамів огірків;
закладка на банку: 
– парасолька кропу гілочка фенхелю, 2 листи вишні, 1 маленький лавровий лист, 4 – 5 горошин, 5 – 6 кружечків моркви; четвертинка цибулі, 1 гвоздика;
маринад: 
– 1 склянка цукру;
– 1 склянка оцту;
– 2 столові ложки солі;
– 6 столових ложок кетчупу;
– 1 літр води.

Приготування

  1. Огірки замочуємо. на кілька годин.
  2. У банки розкладаємо закладку та огірки, заливаємо окропом і зливаємо.
  3. Варимо маринад, додавши у воду всі складники.
  4. Заливаємо маринад в банки та стерилізуємо 15 хвилин.
  5. Потім закручуємо, перевертаємо і накриваємо до вистигання. 

Смачного!

Що смачненького приготувати у процесі? 

  • А поки варяться огірочки, ви можете потішити рідних неймовірним пирогом зі сливами.
  • Це звичайна шарлотка, але поєднання зі сливою смакує дуже гармонійно.