Його величність сама вершковість: готуємо паштет, який захочеться їсти просто ложкою
- Паштет з індички виходить особливо смачним та вишуканим на смак.
- Його можна їсти як у будні, так і подавати на святковий стіл.
Домашній паштет – ідеальний сніданок, який можна нанести на свіжий хліб та смакувати з чашкою чаю чи кави. Він стає популярним вибором і для святкових зустрічей – можна нафарширувати яйця або елегантно подавати на крекерах і підсмажених скибочках хліба.
Готується така намазка легко і головне – без консервантів, барвників і штучних добавок. Як приготувати паштет з індички, розповідає 24 Канал з посиланням на Storinka.
Читайте також Хіт у спекотні дні: готуємо кавуновий салат від зіркового Джеймі Олівера
Паштет з індички
- Час: 20 хвилин (1,5 години на варіння бульйону)
- Порції: 1
Інгредієнти:
– 500 грамів м'яса індички;
– 1 цибулина;
– 1 морквина;
– сіль перець – на смак;
– щіпка мускатного горіха;
– 100 грамів вершкового масла;
– 50 мілілітрів теплих вершків;
– 50 мілілітрів міцного алкоголю (ром, коньяк, бренді);
– 1 – 2 черпаки бульйону.
Приготування:
- М'ясо індички зваріть, як на бульйон. Покладіть м'ясо в холодну воду, доведіть до кипіння, злийте першу воду, залийте чистою холодною, покладіть у каструлю цілу очищену цибулину, моркву, посоліть і додайте перцю. Варіть доки м'ясо не стане м'яким і не відставатиме від кісток.
- Поки м'ясо вариться, подрібніть цибулю, припустіть на невеликій кількості олії до прозорості. Влийте алкоголь і тушкуйте до повного випаровування рідини.
- У блендер складіть: м'ясо, олію, вершки, спеції, притушену цибулю. Перебийте до однорідності, регулюючи консистенцію бульйоном. Паштет повинен бути ніжний, але не рідкий.
- Перекладіть паштет у потрібну мисочку і поставте в холодильник на ніч. Вранці вживайте з тостами.
Смачного!
Теж приготуйте: бюджетна намазка з оселедця за 2 хвилини.