Укр Рус
11 вересня, 12:41
2

Найсмачніші помідори у власному соку, що потішать взимку

Основні тези
  • Томати у власному соку – універсальний інгредієнт для домашніх страв та як самостійна закуска.
  • Існують різні рецепти цієї популярної консервації: від цілих помідорів зі шкіркою, очищених до використання готового томатного соку.

Томати у власному соку – справжнє гастрономічне задоволення. Вони слугують чудовим інгредієнтом для домашніх соусів, або ж смачною закускою, яку можна ще й запивати маринадом.

Рецепт не вимагає особливих навичок і під силу кожному, але взимку стане вдалим дарунком. Як закрити помідори у власному соку розповідає 24 Канал з посиланням на Любиме Місто

Читайте також Королівська закуска: закриваємо баклажани на зиму за найкращим рецептом

Як закрити помідори у власному соку?

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: одна 3-літрова банка

Інгредієнти: 
– 3,5 кілограми томатів; 
– 3 чайні ложки цукру; 
– 1 столова ложка солі; 
– один лавровий лист; 
– по 5 горошин чорного і духмяного перцю.

Приготування:

  1. Помідори ретельно помийте й переберіть. 2 кілограми якісних плодів відкладіть для консервації, а з решти зробіть томатний сік за допомогою блендера, м'ясорубки або сокодавилки.
     
  2. На овочах зробіть надріз у формі хреста на гострому кінці. Складіть в глибокий посуд і на 5 хвилин залийте окропом. Потім дістаньте, остудіть і зніміть шкірку.
     
  3. Сік влийте в каструлю з товстим дном. Додайте сіль, цукор, прокип'ятіть. 
     
  4. На дно банки покладіть два види перцю і лавровий лист. Помістіть томати та залийте гарячим соком. Прикрийте кришками.
     
  5. Стерилізуйте помідори у великій каструлі з рушником на дні. Вода має доходити до 2/3 банки. Коли вона закипить, залиште консервацію оброблятися на 25 хвилин.
     
  6. Тоді щільно закрийте й перемістіть на зберігання в прохолодне приміщення.

Смачного!

Як ще закрити помідори на зиму?

  • Закрити томати можна по-різному: в солодкому чи кислому маринаді, по-єврейськи, зробити з них томатний сік або кетчуп. А можна трохи поекспериментувати й обрати рецепт помідорів половинками.
  • Також можна заквасити помідори всього за 3 дні – ви отримаєте смак, подібний до сортів, витриманих у бочках. Все завдяки спеціально підібраним травам і простому розсолу.
  • Або ж підійдіть трохи оригінальніше і закрийте помідори зі сливами. Кисло-солодка закуска у фруктовому маринаді точно увійде в список ваших улюблених.