Укр Рус
1 червня, 23:45
2

Їх готують цілими лотками: знамениті полтавські пиріжки з картоплею та мʼясом

Основні тези
  • Знамениті пиріжки з картоплею та м’ясом є частиною полтавської кухні.
  • Вони легкі у приготуванні та неабияк потішать вас смаком. 

Страви полтавської кухні – це завжди особливий кулінарний досвід. А ці пиріжки ви точно запишете у свою книгу рецептів та намагатиметеся відтворювати їх якомога частіше.

Цей смаколик родом із Полтавщини приємно потішить будь-яку господиню. У ньому поєднуються прості інгредієнти та кулінарний геній українців, які здатні створити шедевральну страву з чого завгодно, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Господинька".

Не пропустіть Суцільна насолода: салат з куркою, сиром та яйцями – все улюблене в одній тарілці

Рецепт полтавських пиріжків 

  • Час: 1 година 15 хвилин
  • Порцій: 25 – 30 пиріжків

Інгредієнти: 
тісто: 
– 850 грамів вареної картоплі;
– 1 яйце;
– сіль та перець до смаку;
– 100 грамів борошна;
начинка: 
– 750 грамів вареної свинини;
– 1 цибуля;
– 1 морква;
– 1 смажена цибуля;
– бульйон;
– сіль та перець до смаку. 

Хотіли б частіше чути слово "смакота" за родинним столом? Головним секретом усіх кулінарних шедеврів є любов та якісні продукти, які можна придбати у гіпермаркеті "ВЕЛМАРТ". З ними ваші страви точно будуть неперевершеними.

Приготування

  1. З вареної картоплі робимо пюре, додаємо всі інгредієнти для тіста і добре вимішуємо.
  2. Формуємо 25 – 30 кульок і накриваємо харчовою плівкою.
  3. Мʼясо варимо і перекручуємо з цибулею через мʼясорубку. Солимо, перчимо, додаємо бульйон і добре перемішуємо.
  4. Кульки розкачуємо, викладаємо начинку та защіплюємо краї.
  5. Смажимо пиріжки до золотистої скоринки з обох боків. 

Смачного!

Все улюблене в одній тарілці: рецепт салату, в який ви закохаєтесь.