Укр Рус
15 червня, 20:04
2

Рецепт, який точно варто зберегти: соковитий шашлик зі свинини – з'їдають до останнього шматочка

Основні тези
  • Рецепт шашлику зі свинини включає свинячий ошийок, цибулю, помідори, часник, сіль, цукор, чорний перець, паприку, коріандр і газовану воду.
  • Рекомендується використовувати саме ошийок, щоб шашлик був максимально соковитим. 

Соковитий шашлик у колі рідних – це найкраще, що може трапитися на вікенд. А щоб враження були максимально позитивними, мʼясо повинно бути особливо смачним.

Свинина – найпопулярніше мʼясо для шашлику. Найкраще обирати шию, тоді страва вийде не просто смачною, а й дуже соковитою. 24 Канал радить зберегти рецепт шашлику з інстаграму o_gorodnik

Не пропустіть 2 яйця і 3 картоплі: "деруни з ковбасою", які захочеться готувати щодня

Рецепт шашлику зі свинини 

  • Час: 40 хвилин + маринування
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 1 кілограм свинячого ошийка;
– 500 грамів цибулі;
– 300 грамів помідорів;
– 1 зубчик часнику;
– 50 грамів солі;
– 25 грамів цукру;
– 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю;
– 1 чайна ложка паприки;
– 1 чайна ложка меленого коріандру;
– 0,5 літра газованої води. 

Приготування

  1. М’ясо очистіть від плівок і зайвого жиру, наріжте шматочками по 40 – 50 грамів.
  2. Цибулю натріть руками з додаванням солі та цукру – вона має пустити сік.
  3. Змішайте м’ясо з цибулею, додайте нарізані помідори, улюблені спеції й залийте мінеральною водою. Добре перемішайте все разом, злегка подавивши томати, щоб вони віддали сік.
  4. Накрийте тарілкою або кришкою так, щоб мʼясо було повністю занурене в маринад.
  5. Залиште маринуватись на 3 години або на всю ніч у холодильнику.
  6. Посмажте на вогні до готовності. 

Смачного!

Ідеальний десерт: ніжний торт з 500 грамів полуниці.