Смачні мариновані овочі: рецепт універсальної закуски на будь-який випадок
Джерело:
інстаграм @tasty_land_1Свіжі та ароматні овочі, які зараз ще є на ринку, є чудовим кулінарним трендом і пропонують чудову нагоду для маринування. Цю швидку закуску можна приготувати всього за один день, що робить її зручним варіантом для тих, хто хоче урізноманітнити своє харчування.
Мариновані овочі чудово поєднуються з м'ясом або рибою, і їх можна легко зберігати в холодильнику. Ідеєю приготування соковитих маринованих овочів за добу поділилася фудблогерка @tasty_land_1.
Читайте також Не скибочками та канапками єдиними: приготуйте цей фарширований хліб і він стане улюбленим
Рецепт смачних маринованих овочів
- Час: 30 хвилин на приготування, добу – маринування
- Порції: 1
Інгредієнти:
– баклажани – 2 штуки
– солодкий перець – 5 штук
– цибуля – 1 штука
– рослинна олія – 4 столові ложки
– часник – 4 зубчики
– сіль – 1 чайна ложка
– оцет 9% – 2 столові ложки
– чорний мелений перець – до смаку
Приготування:
- Помийте й поріжте перець та баклажани навпіл. Запечіть в духовці за температури 180 – 200 градусів на режимі рівномірного нагріву 20 хвилин і охолодіть.
- Готові овочі наріжте великими шматочками. А сиру цибулю смужками.
- У глибокій тарілці приготуйте маринад та змішайте олію, сіль, оцет, перець мелений. Туди ж вичавіть або дрібно наріжте часник, перемішайте.
- З'єднайте до купи заправку та овочі, й складіть у банку чи лоток. Поставте у холодильник.
- Через добу овочі можна їсти. Протягом доби декілька разів перемішайте або попереверніть банку.
Смачного!
Теж цікаво: як приготувати канапки "а-ля форшмак".