Він бюджетний та смачний: відеорецепт нового яблучного пляцка від Лілії Цвіт
Яблучний пляцок – це справжній символ домашнього затишку та святкового застілля у колі близьких. Великий плюсом цього десерту є його ціна.
Якщо хочете приготувати особливий десерт на свята, але бюджет обмежений, варто звернути увагу на пляцок з яблуками, желе та кремом. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ютуб Лілії Цвіт.
До теми Ваші рідні будуть у захваті: відеорецепт пляцка "Чорнобривці" від Лілії Цвіт
Яблучний пляцок з желе
- Час: 2 години
- Порцій: 6
Інгредієнти:
для тіста:
– 800 грамів борошна;
– 3 яйця;
– 300 грамів масла;
– 90 грамів цукрової пудри;
– 6 столових ложок меду;
– 2 чайні ложки соди;
для яблучного шару (зелений):
– 1 кілограм яблук;
– 2 упаковки желе ківі (90 грамів);
– 150 мілілітрів води;
для яблучного шару (жовтий):
– 1 кілограм яблук;
– 2 упаковки желе персика (90 грамів);
– 150 мілілітрів води;
для крему:
– 500 мілілітрів молока;
– 3 столові ложки цукру;
– 200 грамів масла;
– 2 упаковки ванільного пудингу (40 грамів);
для глазурі:
– 200 грамів шоколаду;
– 4 столові ложки олії.
Приготування:
- Для приготування коржів до просіяного борошна додайте пудру та соду, все перемішайте.
- Натріть холодне вершкове масло. З'єднайте масло із сипучими інгредієнтами. Додайте яйця, мед та замішуйте тісто.
- У результаті у вас має вийти м'яке, еластичне тісто. Розділіть його на чотири рівні частини. Кожну частину тіста розкачайте на пергаменті товщиною приблизно 1 сантиметр.
- Проколіть коржі виделкою та випікайте 15 – 20 хвилин при температурі 180 градусів. Для яблучної начинки натріть яблука та викладіть їх на сковорідку.
- Додайте трішки води та тушкуйте до розм'якшення яблук. Тушковані яблука розділіть на дві частини.
- До однієї частини додайте воду та доведіть до кипіння.
- Додайте желе з ківі та перемішуйте до повного розчинення. Залиште масу охолоджуватися до кімнатної температури.
- Коли маса охолоне та стане густішою, викладіть її на дно коржа. Зверху прикрийте наступним коржем. Відправте у холодильник, щоб желе добре застигло.
- Так само приготуйте іншу половину яблук, тільки до неї додайте персикове желе. Цю яблучну масу викладіть на корж, а зверху прикрийте наступним коржем.
- Для крему з'єднайте частину молока з цукром у сотейнику та нагрійте. До іншої частини молока додайте пудинг та крохмаль. Все ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
- Молоко із пудингом влийте до молока в сотейнику, яке вже мало нагрітися. Помішуйте та варіть, поки маса не почне густіти. Охолодіть до кімнатної температури.
- Масло збийте до посвітління. Поступово додайте до масла охолоджену заварну масу. У результаті має вийти пишний крем.
- Викладіть весь крем на корж із яблучною масою. Зверху накрийте ще одним коржем із яблучною масою. Збоку пляцок також змастіть кремом.
- Накрийте харчовою плівкою та відправте у холодильник на 12 годин.
- Пляцок зверху полийте шоколадною глазур'ю.
Смачного!
Це така смакота: рецепт торта зі згущеним молоком.