Якщо хочете приготувати особливий десерт на свята, але бюджет обмежений, варто звернути увагу на пляцок з яблуками, желе та кремом. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ютуб Лілії Цвіт.

До теми Ваші рідні будуть у захваті: відеорецепт пляцка "Чорнобривці" від Лілії Цвіт

Яблучний пляцок з желе

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
для тіста:
– 800 грамів борошна;
– 3 яйця;
– 300 грамів масла;
– 90 грамів цукрової пудри;
– 6 столових ложок меду;
– 2 чайні ложки соди;
для яблучного шару (зелений):
– 1 кілограм яблук;
– 2 упаковки желе ківі (90 грамів);
– 150 мілілітрів води;
для яблучного шару (жовтий):
– 1 кілограм яблук;
– 2 упаковки желе персика (90 грамів);
– 150 мілілітрів води;
для крему:
– 500 мілілітрів молока;
– 3 столові ложки цукру;
– 200 грамів масла;
– 2 упаковки ванільного пудингу (40 грамів);
для глазурі:
– 200 грамів шоколаду;
– 4 столові ложки олії.

З морепродуктами від ТМ "Водний Світ" створити свято для всієї родини – легко! Заморожені мідії та креветки збережуть смак моря у кожній страві, а крабові палички “Сніжний краб” зроблять навіть звичний салат особливим.

Приготування:

  1. Для приготування коржів до просіяного борошна додайте пудру та соду, все перемішайте.
  2. Натріть холодне вершкове масло. З'єднайте масло із сипучими інгредієнтами. Додайте яйця, мед та замішуйте тісто.
  3. У результаті у вас має вийти м'яке, еластичне тісто. Розділіть його на чотири рівні частини. Кожну частину тіста розкачайте на пергаменті товщиною приблизно 1 сантиметр.
  4. Проколіть коржі виделкою та випікайте 15 – 20 хвилин при температурі 180 градусів. Для яблучної начинки натріть яблука та викладіть їх на сковорідку.
  5. Додайте трішки води та тушкуйте до розм'якшення яблук. Тушковані яблука розділіть на дві частини.
  6. До однієї частини додайте воду та доведіть до кипіння.
  7. Додайте желе з ківі та перемішуйте до повного розчинення. Залиште масу охолоджуватися до кімнатної температури.
  8. Коли маса охолоне та стане густішою, викладіть її на дно коржа. Зверху прикрийте наступним коржем. Відправте у холодильник, щоб желе добре застигло.
  9. Так само приготуйте іншу половину яблук, тільки до неї додайте персикове желе. Цю яблучну масу викладіть на корж, а зверху прикрийте наступним коржем.
  10. Для крему з'єднайте частину молока з цукром у сотейнику та нагрійте. До іншої частини молока додайте пудинг та крохмаль. Все ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
  11. Молоко із пудингом влийте до молока в сотейнику, яке вже мало нагрітися. Помішуйте та варіть, поки маса не почне густіти. Охолодіть до кімнатної температури.
  12. Масло збийте до посвітління. Поступово додайте до масла охолоджену заварну масу. У результаті має вийти пишний крем.
  13. Викладіть весь крем на корж із яблучною масою. Зверху накрийте ще одним коржем із яблучною масою. Збоку пляцок також змастіть кремом.
  14. Накрийте харчовою плівкою та відправте у холодильник на 12 годин.
  15. Пляцок зверху полийте шоколадною глазур'ю.

Смачного!

Це така смакота: рецепт торта зі згущеним молоком.