Японія на власній кухні: 4 цікаві рецепти страв для поціновувачів морепродуктів
Японська кухня відома у всьому світі своєю культовою стравою – суші. Саме їх часто вважають візитівкою кулінарної спадщини країни.
Однак Японія може похвалитися багатою колекцією й інших рецептів, особливо тоді, коли справа доходить до океанських інгредієнтів.
Буде смачно Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря
Пікантність у поєднанні із солодкавістю та ніжністю – так можна схарактеризувати японські страви. Смачно 24 розібрався в меню країни й виділив 4 рецепти, які неодмінно сподобаються всім та водночас здивують небанальністю.
Якісні інгредієнти – неперевершений результат
Перед тим, як зануритися в рецепти, важливо зосередитись на виборі якісних інгредієнтів. Інакше результат страви може бути провальним, що потенційно відіб'є бажання готувати в майбутньому. Щоб уникнути таких невдач, варто обирати морепродукти від перевірених постачальників, таких як ТМ "Водний Світ".
"Сніжний краб" – ідеальний інгредієнт для японських страв / Фото "Водний Світ"
За 23 роки роботи бренд чудово зарекомендував себе та став визнаним лідером українського ринку сурімі та морепродуктів. Основна мета компанії – щодня дарувати споживачам користь моря через смачну та свіжу продукцію.
Різноманітний асортимент бренду включає крабові палички, пресерви, намазки та заморожені морепродукти. Тож кожен зможе задовольнити свої уподобання.
Продукція "Водного Світу" – популярна не лише в Україні. Її успішно експортують на міжнародний ринок, зокрема в США, Канаду, Ізраїль, Грузію, Молдову, Німеччину, Польщу та країни Балтії.
Ікра масаго – не лише прикраса, а й чудовий смак / Фото "Водний Світ"
А що приготувати з морепродуктами "Водний Світ" – розповідаємо далі.
Закуска зі "Сніжним крабом"
- Час: 10 хвилин
- Порції: 4
Приготуйте закуску зі "Сніжним крабом" / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 300 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 200 грамів креветок ТМ "Водний Світ";
– 2 яйця;
– 1 огірок;
– 1 авокадо;
– 2 столові ложки майонезу.
Приготування:
- Розберіть крабові палички на волокна та наріжте.
- Подрібніть огірок, авокадо та відварені яйця, додайте ложку майонезу та перемішайте.
- Попрацюйте над подачею – візьміть форму-кільце чи зробіть її власноруч з фольги, викладіть туди закуску.
- Подавайте на стіл, прикрасивши відвареними та очищеними креветками "Водний Світ", а також нарізаним на кубики авокадо. Окрім цього, зверху можна додати гілочку петрушки.
Дивіться, як приготувати закуску зі "Сніжним крабом": відео
Тако-суші зі "Сніжним крабом" та ікрою масаго
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порції: 8
Інгредієнти для суші:
– 100 грамів рису для суші;
– 140 мілілітрів води;
– 40 грамів рисового оцту;
– 30 грамів цукру;
– 4 грами солі.
Для начинки:
– 250 грамів крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– по 40 грамів червоної та чорної ікри масаго ТМ "Водний Світ";
– 80 грамів майонезу;
– 10 грамів соусу шрірача;
– 100 грамів огірків;
– 100 грамів авокадо;
– 20 грамів зеленої цибулі.
Для темпури:
– 100 грамів борошна темпура;
– 150 мілілітрів води;
– 3 листи норі.
Приготування:
- Спершу – рис. Промийте крупу 5 разів, залийте водою і поставте на середній вогонь. Коли закипить, зменште полум'я до мінімального, накрийте кришкою і варіть 20 хвилин. Після цього вимкніть вогонь і залиште рис під кришкою ще на 10 хвилин.
- Окремо в каструльці поєднайте оцет, цукор та сіль. Поставте на середній вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до однорідності. Вилийте заправку в рис та перемішайте.
- Розпочніть готувати начинку. Крабові палички "Водний Світ" дрібно наріжте, додайте до них червону та чорну ікру масаго "Водний Світ", майонез, соус шрірача та перемішайте.
- Залишилося приготувати темпуру. Борошно замішайте з холодною водою і дайте йому постояти в холодильнику 30 хвилин.
- Норі розріжте на 4 частини, щоб вийшли рівні квадрати. Розігрійте олію шаром в 1 сантиметр до 180 градусів.
- Змочіть лист норі з однієї сторони в тісто і обсмажте до золотавої скоринки. Переверніть на іншу сторону ще на хвилину. Приберіть зайвий жир серветкою й скрутіть лист навпіл, поки він ще теплий.
- Сформуйте страву. На тако з норі викладіть трохи рису, слайс огірка та авокадо. Зробіть з начинки овал та прикрасьте зеленою цибулею.
Дивіться, як приготувати тако-суші: відео
Гункани зі "Сніжним крабом" і рибкою
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
Такі гункани сподобаються всім / Фото "Водний Світ"
Інгредієнти:
– 150 грамів рису;
– 40 грамів рисового оцту;
– 1 столова ложка цукру;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 2 довгі огірки;
– 80 грамів крем-сиру;
– 125 грамів крабових паличок "Сніжний Краб" від ТМ "Водний Світ";
– 1 чайна ложка соусу солодкий чилі;
– 100 грамів червоної риби;
– 30 – 40 грамів ікри масаго ТМ "Водний Світ".
Приготування:
- Рис промийте 5 – 6 разів до чистої води. Залийте 180 грамами води та варіть під закритою кришкою на мінімальному вогні 15 хвилин після закипання. Не відкривайте кришку ще 15 хвилин.
- Для заправки з'єднайте оцет, цукор та сіль. Заправте рис, перемішайте та охолодіть.
- Рис з'єднайте з нарізаними норі та перемішайте.
- Довгі гладкі огірки овочечисткою наріжте на довгі слайси. Просушіть паперовими рушничками.
- Для начинок з'єднайте крабові палички чи нарізану рибу з 1 чайною ложкою крем-сиру, масаго і солодкого чилі.
- Слайс огірка змастіть сиром, викладіть 1 столову ложку рису, загорніть і зверху викладіть начинку.
Дивіться, як приготувати гункани: відео
Суші-мафіни зі "Сніжним крабом"
- Час: 25 хвилин
- Порції: 8
Приготуйте ці смачні суші-мафіни / Фото Shutterstock
Інгредієнти:
– 200 грамів звареного рису для суші;
– 2 чайні ложки оцту;
– дрібка солі та цукру;
– 4 – 5 крабових паличок "Сніжний краб" від ТМ "Водний Світ";
– 1 авокадо;
– 1 огірок;
– 30 – 40 грамів твердого сиру;
– 2 – 3 столові ложки крем-сиру або майонезу;
– 2 листи норі;
– ікра масаго та кунжут за бажанням.
Приготування:
- До попередньо відвареного рису додайте оцет, сіль та цукор. Перемішайте та відкладіть.
- Крабові палички "Водний Світ" розділіть на волокна, наріжте огірок та авокадо.
- У суміш із рису додайте крабові волокна та натертий твердий сир. Тоді за допомогою крем-сиру чи майонезу поєднайте все до однорідності.
- Візьміть форму для випікання кексів. Розріжте 2 листи норі на 8 квадратиків. Кожен з них помістіть у форму та викладіть зверху начинку. Випікайте 10 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
- Дістаньте суші-мафіни та викладіть зверху нарізані авокадо та огірок. За бажанням прикрасьте ікрою масаго "Водний Світ" та кунжутом.
Дивіться, як приготувати суші-мафіни: відео
Смачного!