Укр Рус
12 серпня, 21:11
2

Баклажан, морква та перець: літній салат, який перетворить трапезу на свято

Основні тези
  • Рецепт салату включає баклажани, моркву, болгарські перці, олію, оцет, часник, цукор, зелень, сіль і спеції.
  • Він оригінальний на смак та чудово доповнить будь-яку трапезу. 

Поки триває сезон овочів, треба насолоджуватися ним на повну! Салат – чудова опція, з якою ви отримаєте значно більше, ніж почуття ситості.

Швидке приготування, мінімальна обробка, яскравий смак – перелік аргументів на користь цього салату надто довгий, щоб пригадати усе. 24 Канал радить кожному відчути цю палітру задоволення з рецептом порталу "На пенсії".

Цікаво Більшість порад – міфи: як купити справжній мед і не потрапити на підробку – секрет пасічників

Як приготувати смачний салат з баклажанами? 

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 3 баклажани;
– 3 моркви;
– 2 болгарських перці;
– пів склянки олії;
– 1 склянка оцту;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– пів склянки цукру;
– зелень, сіль та спеції до смаку. 

Приготування

  1. Баклажани та перець нарізаємо кубиками, моркву – кружальцями.
  2. У великій каструлі доводимо воду до кипіння, додаємо олію, оцет, сіль і цукор.
  3. Відварюємо овочі по черзі: моркву – приблизно 15 хвилин після закипання, баклажанам та перцю достатньо по 3 хвилини.
  4. Готові овочі охолоджуємо, приправляємо чорним перцем, подрібненим кропом і часником.
  5. Найкраще дати йому настоятися у холодильнику – так смаки змішаються ще краще. 

Смачного!

Заготувати помідори на зиму без цукру – це цілком реально. Вони виходять не лише смачними, а й дуже універсальними, тому доповнять безліч страв.