Як перетворити звичайні інгредієнти на кулінарний шедевр: рецепт салату з гарбуза
Салат із гарбуза – це легкість, яскравість і вишуканість на вашій тарілці. Звичні продукти у поєднанні зі спеціями та свіжими інгредієнтами створюють справжню симфонію смаку.
Запечений гарбуз, нут і фета гармонійно доповнюються ніжною руколою та ароматним соусом. Цей салат ідеально підходить для святкового столу, повідомляє 24 Канал з посиланням на kwestia smaku.
Цікаво Нарізана чи натерта: яку цибулю правильно додавати у фарш для котлет
Салат з гарбуза
- Час: 25 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 склянки очищеного і нарізаного кубиками гарбуза;
– дві третини склянки вареного або консервованого нуту;
– 1 зубчик часнику;
– 1 столова ложка оливкової олії + для подачі;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– половина чайної ложки куркуми;
– половина чайної ложки паприки;
– половина чайної ложки орегано;
– 2 жмені руколи;
– 150 грамів сиру фета;
– 8 штук сушених помідорів.
Для соусу:
– 2 столові ложки меду;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 чайні ложки гірчиці;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– сіль – до смаку;
– свіжозмелений чорний перець – до смаку.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Підготуйте гарбуз: розріжте його на шматочки, очистьте від шкірки та видаліть насіння. Наріжте м'якуш кубиками.
- Змішайте гарбуз із відцідженим нутом, столовою ложкою оливкової олії, тертим часником, сіллю, перцем, куркумою, паприкою та орегано.
- Викладіть суміш на деко, застелене папером для випічки, і поставте в духовку.
- Випікайте приблизно 15 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
- Викладіть промиту й обсушену руколу на тарілки.
- Додайте запечені овочі, нарізаний кубиками сир Фета, порізані сушені помідори та за бажанням каперси.
- Приправте салат сіллю і перцем, якщо потрібно, і полийте соусом, приготованим із попередньо збитих інгредієнтів за допомогою віночка або виделки.
Смачного!
Приготують абсолютно всі: простий рецепт мафінів з картоплі.