Як перетворити звичайні інгредієнти на кулінарний шедевр: рецепт салату з гарбуза

5 грудня 2024, 08:36
Читать новость на русском

Салат із гарбуза – це легкість, яскравість і вишуканість на вашій тарілці. Звичні продукти у поєднанні зі спеціями та свіжими інгредієнтами створюють справжню симфонію смаку.

Запечений гарбуз, нут і фета гармонійно доповнюються ніжною руколою та ароматним соусом. Цей салат ідеально підходить для святкового столу, повідомляє 24 Канал з посиланням на kwestia smaku.

Цікаво Нарізана чи натерта: яку цибулю правильно додавати у фарш для котлет

Салат з гарбуза

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 склянки очищеного і нарізаного кубиками гарбуза;
– дві третини склянки вареного або консервованого нуту;
– 1 зубчик часнику;
– 1 столова ложка оливкової олії + для подачі;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– половина чайної ложки куркуми;
– половина чайної ложки паприки;
– половина чайної ложки орегано;
– 2 жмені руколи;
– 150 грамів сиру фета;
– 8 штук сушених помідорів.
Для соусу:
– 2 столові ложки меду;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 2 чайні ложки гірчиці;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– сіль – до смаку;
– свіжозмелений чорний перець – до смаку.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Підготуйте гарбуз: розріжте його на шматочки, очистьте від шкірки та видаліть насіння. Наріжте м'якуш кубиками.
  3. Змішайте гарбуз із відцідженим нутом, столовою ложкою оливкової олії, тертим часником, сіллю, перцем, куркумою, паприкою та орегано.
  4. Викладіть суміш на деко, застелене папером для випічки, і поставте в духовку.
  5. Випікайте приблизно 15 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
  6. Викладіть промиту й обсушену руколу на тарілки.
  7. Додайте запечені овочі, нарізаний кубиками сир Фета, порізані сушені помідори та за бажанням каперси.
  8. Приправте салат сіллю і перцем, якщо потрібно, і полийте соусом, приготованим із попередньо збитих інгредієнтів за допомогою віночка або виделки.

Смачного!

Приготують абсолютно всі: простий рецепт мафінів з картоплі.