Смак свята має бути особливим: неймовірно смачний пиріг до Дня Незалежності

20 серпня 2024, 23:24
Читать новость на русском

Джерело:

kwestiasmaku

Вже незабаром Україна буде святкувати День Незалежності. А будь-яке свято повинно бути "смачним"!

Пиріг з яблуками та корицею – це те, що зробить свято незабутнім. Вам не доведеться витрачати багато часу, готувати його так легко, що це можна перетворити на святкову сімейну атракцію. 

Читайте також Готуємося до спеки: неймовірний квас з чорного хліба

Рецепт пирога з яблуками та корицею 

Час: 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти
– 120 мілілітрів натурального йогурту;
– 2 яйця;
– 120 мілілітрів олії;
– 240 грамів пшеничного борошна;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 1/2 чайної ложки харчової соди;
– 150 грамів цукру;
– 1,5 склянки нарізаних яблук;
крихта з кориці:
– 1 столова ложка вершкового масла;
– 50 грамів цукру;
глазур:
– 3 столові ложки лимонного соку;
– приблизно 1/3 склянки цукрової пудри.

Приготування

  1. Духовку розігріваємо до 180 градусів.
  2. У миску виливаємо йогурт, додаємо яйця і олію. Добре перемішуємо до однорідності. 
  3. В іншій мисці з'єднуємо борошно, розпушувач, соду і цукор. Ретельно перемішуємо.
  4. Яблука, нарізані кубиками в 1 сантиметр, додаємо до борошна і перемішуємо. 
  5. З'єднуємо всі інгредієнти та ретельно перемішуємо. 
  6. Викладаємо тісто в застелену пергаментом форму.
  7. Масло з'єднуємо з цукром та корицею, посипаємо крихтою пиріг. 
  8. Випікаємо пиріг 40 хвилин. 
  9. Коли він охолоне, нагріваємо лимонний сік, додаємо пудру, перемішуємо та поливаємо пиріг. 

Смачного!

Автентичний смак гір: готуємо знамениту карпатську грибну юшку