Смак свята має бути особливим: неймовірно смачний пиріг до Дня Незалежності
Джерело:
kwestiasmakuВже незабаром Україна буде святкувати День Незалежності. А будь-яке свято повинно бути "смачним"!
Пиріг з яблуками та корицею – це те, що зробить свято незабутнім. Вам не доведеться витрачати багато часу, готувати його так легко, що це можна перетворити на святкову сімейну атракцію.
Читайте також Готуємося до спеки: неймовірний квас з чорного хліба
Рецепт пирога з яблуками та корицею
Час: 1 година
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 120 мілілітрів натурального йогурту;
– 2 яйця;
– 120 мілілітрів олії;
– 240 грамів пшеничного борошна;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 1/2 чайної ложки харчової соди;
– 150 грамів цукру;
– 1,5 склянки нарізаних яблук;
крихта з кориці:
– 1 столова ложка вершкового масла;
– 50 грамів цукру;
глазур:
– 3 столові ложки лимонного соку;
– приблизно 1/3 склянки цукрової пудри.
Приготування:
- Духовку розігріваємо до 180 градусів.
- У миску виливаємо йогурт, додаємо яйця і олію. Добре перемішуємо до однорідності.
- В іншій мисці з'єднуємо борошно, розпушувач, соду і цукор. Ретельно перемішуємо.
- Яблука, нарізані кубиками в 1 сантиметр, додаємо до борошна і перемішуємо.
- З'єднуємо всі інгредієнти та ретельно перемішуємо.
- Викладаємо тісто в застелену пергаментом форму.
- Масло з'єднуємо з цукром та корицею, посипаємо крихтою пиріг.
- Випікаємо пиріг 40 хвилин.
- Коли він охолоне, нагріваємо лимонний сік, додаємо пудру, перемішуємо та поливаємо пиріг.
Смачного!
Автентичний смак гір: готуємо знамениту карпатську грибну юшку.