Тільки не пластівці чи бутерброди: 5 корисних сніданків для школяра

29 серпня 2024, 11:33
Читать новость на русском

Сніданок – це найважливіший прийом їжі для дитини. Саме він забезпечує енергією школяра на весь навчальний день. Тому вкрай важливо підбирати правильні страви.

Збалансований та корисний сніданок допоможе дитині краще зосереджуватися, підтримують активність та сприяють гарному настрою, інформує Смачно 24. Він має бути не лише смачним, але й забезпечувати поживними речовинами.

Цікаво Чи можна смажити на оливковій олії: експерти радять зважати на вид

1. Перець з шинкою та яйцем

  • Час: 15 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 2 червоних перці;
– 1 чашка рису;
– 300 грамів шинки;
– 100 грамів жовтого сиру;
– 6 яєць;
– сіль і перець.

Приготування:

  1. Зваріть рис.
  2. Шинку і сир натріть на крупній тертці.
  3. Змішайте варений рис з шинкою і сиром.
  4. Перець помийте, видаліть насіння і білі прожилки. Розріжте на три частини так, що утворилися 3 кружальця.
  5. Викладіть перці на деко, застелене папером для випічки, і наповніть їх на 2/3 начинкою.
  6. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 20 хвилин.
  7. Вийміть з духовки та розбийте яйце в кожен диск.
  8. Поставте в духовку ще на 5 хвилин, щоб яйця застигли.

2. Домашнє печиво з фруктами

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 1 упаковка листкового тіста;
– 250 грамів сиру маскарпоне;
– 200 грамів фруктів (чорниця, полуниця, малина, смородина);
– 2 яйця;
– 1 столова ложка цукру;
– 1 столова ложка цукру з справжнім ваніліном.

Приготування:

  1. Розріжте листкове тісто на 20 прямокутників.
  2. Змастіть яйцем і приклейте бортики.
  3. Викладіть його на деко, застелене папером для випічки. Сир маскарпоне змішайте з яйцем, цукром і цукром з ваніллю. Нанесіть крем на печиво.
  4. Зверху викладіть фрукти.
  5. Поставте деко в розігріту до 210 градусів духовку і випікайте приблизно 15 хвилин.
  6. Вийміть і відставте охолоджуватися.

3. Салат з яйцем і броколі

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 250 грамів броколі;
– 1 яйце;
– 170 грамів помідорів;
– 100 мілілітрів йогурту натурального 2%;
– 35 грамів хліба житнього цільнозернового;
– 10 грамів вершкового масла;
– 10 грамів насіння соняшнику;
– спеції: сіль, перець.

Приготування:

  1. Броколі і яйце відваріть, помідор наріжте кубиками.
  2. Тим часом змішайте натуральний йогурт з спеціями.
  3. У миску покладіть шматочки вареної броколі, нарізане яйце і помідор.
  4. Посипте все насінням соняшнику і полийте соусом.
  5. Подавайте з хлібом, змащеним маслом.

4. Запечена вівсянка з яблуком

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 1

Інгредієнти:
– 180 грамів яблук;
– 50 грамів вівсяних пластівців;
– 120 мілілітрів молока;
– 12 грамів меду;
– щіпка кориці;
– жменя горіхів.

Приготування:

  1. Вівсяні пластівці висипте в скляну ємність і залийте молоком.
  2. Додайте терте або нарізане дрібними кубиками яблуко.
  3. Все ретельно перемішайте.
  4. Потім додайте мед, корицю і подрібнені волоські горіхи.
  5. Ще раз все ретельно перемішайте.
  6. Випікайте вівсянку при 180 градусах близько 25 хвилин.

5. Ліниві вареники

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2

Інгредієнти:
– 350 грамів домашнього сиру;
– 2 яйця;
– 2 столові ложки цукру;
– 1/3 чайної ложки солі;
– 5–6 столових ложок пшеничного борошна з гіркою;
– борошно для присипання поверхні;
– вершкове масло.

Приготування:

  1. У️ великій каструлі поставте підсолену воду на середній вогонь та доведіть до кипіння.
  2. Домашній сир, курячі яйця, цукор і сіль добре збиваємо блендером, додаємо пшеничне борошно і замішуємо ложкою липке тісто.
  3. ️Присипте поверхню борошном, викладіть тісто. Розділіть його на чотири частини, кожну присипте додатково борошном і розкачайте в ковбаску. Наріжте на невеликі шматки товщиною 5 міліметрів.
  4. ️Відваріть ліниві вареники в киплячій воді 1 – 2 хвилини від моменту спливання на поверхню.
  5. ️Варенички викладіть до масла і трішки перемішайте.
  6. Подавайте до столу гарячими та зі сметаною.

Дізнайтеся деталі: які перекуси краще не давати у школу.