Король осінніх страв: готуємо мафіни з гарбузом

8 жовтня 2024, 20:14
Читать новость на русском

Джерело:

Kwestia smaku

Гарбузовий сезон у розпалі, тож ним потрібно скористатися. Цей смачний і корисний овоч можна подавати не тільки в супі чи соусі.

Гарбуз ідеально підходить для випічки та домашнього чаювання, повідомляє Kwestia Smaku. Є простий рецепт, повторити який точно зможе кожен. 

До теми Не треба вигадувати ніяких тортів: рецепт піци з шоколадом, від якої в захваті всі діти

Мафіни з гарбузом

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 300 грамів борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 1 чайна ложка соди;
– 170 грамів цукру;
– цедра 2 апельсинів;
– 2 столові ложки ванільного цукру;
– 2 яйця;
– 200 грамів запеченого гарбузового пюре;
– 60 мілілітрів молока;
– 150 грамів розтопленого вершкового масла.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  2. Просійте в миску борошно разом з розпушувачем і содою.
  3. Додайте цукор, дрібку солі, апельсинову цедру і ваніль. Перемішайте і відставте.
  4. В іншій мисці збийте виделкою яйця і гарбузове пюре.
  5. Додайте розтоплене масло і молоко, перемішайте виделкою.
  6. Тепер обережно з’єднайте всі інгредієнти: додайте яєчну масу до сухих інгредієнтів і обережно перемішайте ложкою до з’єднання інгредієнтів.
  7. Розмістіть тісто в формах і покладіть зверху 3 вишні (за бажанням).
  8. Поставте в духовку і запікайте приблизно 18 – 20 хвилин.
  9. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.

Також підійде до чаю чи кави: як приготувати ароматне печиво.