Гарбуз ідеально підходить для випічки та домашнього чаювання, повідомляє Kwestia Smaku. Є простий рецепт, повторити який точно зможе кожен.
До теми Не треба вигадувати ніяких тортів: рецепт піци з шоколадом, від якої в захваті всі діти
Мафіни з гарбузом
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 300 грамів борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 1 чайна ложка соди;
– 170 грамів цукру;
– цедра 2 апельсинів;
– 2 столові ложки ванільного цукру;
– 2 яйця;
– 200 грамів запеченого гарбузового пюре;
– 60 мілілітрів молока;
– 150 грамів розтопленого вершкового масла.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- Просійте в миску борошно разом з розпушувачем і содою.
- Додайте цукор, дрібку солі, апельсинову цедру і ваніль. Перемішайте і відставте.
- В іншій мисці збийте виделкою яйця і гарбузове пюре.
- Додайте розтоплене масло і молоко, перемішайте виделкою.
- Тепер обережно з’єднайте всі інгредієнти: додайте яєчну масу до сухих інгредієнтів і обережно перемішайте ложкою до з’єднання інгредієнтів.
- Розмістіть тісто в формах і покладіть зверху 3 вишні (за бажанням).
- Поставте в духовку і запікайте приблизно 18 – 20 хвилин.
- За бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Також підійде до чаю чи кави: як приготувати ароматне печиво.