Укр Рус
7 липня, 10:07
2

Чому на Івана Купала треба приготувати вареники з вишнями: рецепт, від якого всі в захваті

Основні тези
  • 7 липня українці святкують Івана Купала за старим стилем.
  • Вареники з вишнями є традиційною стравою для цього свята.

7 липня за старим стилем українці святкують Івана Купала. І вареники з вишнями неодмінно повинні бути атрибутом святкового дійства.

Вишні – одні з перших літніх плодів, тому наші пращури внесли їх як обов'язковий елемент святкування Івана Купала. 24 Канал пропонує не порушувати традиції та приготувати неймовірні вареники з вишнями за рецептом порталу Shuba

Цікаво Відпочинок перетвориться на свято: готуємо медівник за рецептом улюблениці господинь Лілії Цвіт

Рецепт вареників з вишнею 

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порцій: 5 

Інгредієнти
тісто:
– 500 грамів борошна;
– 500 грамів семоли;
– 700 мілілітрів окропу;
– 50 мілілітрів олії;
– 10 грамів солі;
начинка: 
– вишня до смаку;
– цукор до смаку.

Приготування:

  1. З'єднайте усе борошно в глибокій мисці, влийте 600 мілілітрів гарячої води та додайте олію. Решту окропу підливайте поступово, орієнтуючись на м'якість тіста.
  2. Додайте сіль, домісіть тісто до однорідності, загорніть у харчову плівку й приберіть до холодильника, щоб повністю охололо.
  3. Для начинки підготуйте вишні: добре промийте, видаліть кісточки, присипте цукром і трохи підморозьте, щоб начинка не текла під час ліплення.
  4. Тісто тонко розкачайте, виріжте круги та сформуйте вареники з вишнею.
  5. Відваріть у киплячій підсоленій воді до готовності. Подавайте зі сметаною або на свій смак.

Смачного!

Згадуємо історію: як приготувати знамениту українську лемішку.