Стане у пригоді усім: як зварити яйця, щоб вони почистилися на раз – два
- Перед варінням яйця слід довести до кімнатної температури, щоб уникнути приклеювання білка до шкаралупи.
- Яйця варять, додаючи сіль до кип'ятку, а після приготування обробляють холодною водою для легкого очищення.

Крашанки – обов'язковий атрибут великоднього столу. Але варто потурбуватися не тільки про красу, а й про те, щоб гості могли їх легко й швидко почистити.
Є кілька простих секретів, які гарантують, що шкарлупа ледь не сама відчепиться від яєць. І ними точно варто скористатися під час великодніх приготувань, радить 24 Канал.
Цікаво Надбання цілих поколінь господинь: найкраща паска на літр молока
Важливі правила варіння яєць
Мало хто знає, але холодні яйця варити не можна. Перед приготуванням обовʼязково виставте їх на поверхню, щоб вони набули кімнатної температури.
Річ у тому, що різкий перепад температури негативно вплине на яйця. В цьому випадку білок може практично приклеїтися до шкаралупи, а це не те, чого прагнуть господині.
Одна з головних страв Великодня / Фото Freepik
Також важливо класти яйця тільки у кипʼяток. І головне – не забути додати сіль, і зробити це треба до того, як ви опустили яйця у каструлю.
І обов'язковий етап – обробити яйця холодною водою негайно після приготування. Тут перепад температури зіграє нам на руку, і почистити яйця буде дуже легко.
Рецепт на кожен день: сніданковий салат з улюблених інгредієнтів за 5 хвилин.