Тісто ніколи не буде липнути до рук: 3 лайфхаки кулінарів, які змінять правила гри назавжди
- Для розв'язання проблеми липкого тіста можна використовувати рослинну олію, борошно або охолодження.
- Додавання олії на руки, додаткове борошно або охолодження тіста в холодильнику на 20 хвилин можуть зменшити липкість.

У процесі змішування інгредієнтів для тіста, навіть за умови дотримання правильних пропорцій, залишається ймовірність того, що суміш прилипатиме до рук. Однак існують ефективні стратегії для розв'язання цієї проблеми.
В пригоді стане олія, борошно чи морозильна камера. Як виправити липке тісто розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Читайте також Промивання вареників та пельменів перед варінням: навіщо деякі господині це роблять і чи треба
Як виправити липке тісто: 3 способи
Як практичне рішення для домашніх пекарів, експерти рекомендують використовувати рослинну олію для розв'язання поширеної проблеми прилипання тіста до рук. Кілька крапель, нанесених на долоні, можуть ефективно виправити тісто, забезпечуючи більш гладке випікання.
Якщо ж основа для тіста занадто рідка, ефективно виправити ситуацію можна додаванням борошна. Однак, дуже важливо після цього ретельно вимішати суміш, щоб тісто зберегло свою повітряну текстуру.
Коли тісто вийшло зарідким – додайте борошна / Фото Unsplash
Також шеф-кухарі рекомендують третій спосіб покращення якості липкого тіста: охолодження. Процес полягає в тому, що тісто формують у кулю, надійно загортають у харчову плівку та поміщають у холодильник на 20 хвилин.
Після впливу низької температури заготівля прилипати вже не буде.
А ви знаєте: чому суп не можна розігрівати у мікрохвильовці.