Укр Рус
26 червня, 06:05
2

Ніхто нічого не помітить: що робити, коли варення пригоріло – від запаху гару не буде і тіні

Основні тези
  • Для усунення запаху гару в варення додайте лимонний сік, цедру апельсина або лимона, або спеції, як-от чебрець, корицю чи ваніль.
  • Якщо варення пригоріло сильно, його краще викинути, оскільки виправити ситуацію буде неможливо.

Навіть у пильних господинь не завжди все йде за планом. В таких випадках краще знати, як швидко та ефективно виправити помилку.

Пригорання варення – це точно той казус, який може трапитися з кожним. Головне не панікувати та не впадати у відчай. Що робити в цій ситуації, щоб врятувати варення – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media

Не пропустіть Пікантна насолода на цілий рік: як закрити кабачки з кетчупом чилі – страва стала хітом

Як врятувати пригоріле варення 

Перше, що варто зробити, якщо ви відчули запах гару – негайно перемістити варення в інший посуд. Ту каструлю, на дні якої пригоріло варення, найкраще замочити в оцті. 

Варення, яке залишилося, продовжуйте варити на повільному вогні, додавши один з цих ароматизаторів: 

  • лимонний сік;
  • лимонна кислота;
  • апельсинова цедра;
  • кориця;
  • чебрець;
  • ваніль. 

Що саме обрати залежить від продукту, з якого ви вварите варення, та смакових вподобань. Наприклад, ваніль чудово поєднується зі всіма ягодами та фруктами, а от кориця переважно смакуватиме лише з яблуками. 

Також зважте на те, що при високому рівні пригоряння краще позбутися варення та почати готувати іншу порцію, адже в цьому випадку запах гару може залишитися. 

Насолоджуємося українським: автентичний рецепт баби-шарпанини.