Бюджетна страва, яку готували ще наші предки: старовинний рецепт таратути
29 листопада 2024,
06:01
Читать новость на русском
Таратута – давня українська народна страва, до складу якої входять варені буряки, солоні огірки, сіль, цибуля та олія. Її готували ще за часів польсько-литовського правління.
Щоб страва мала насичений колір, обирайте цукрові буряки яскравого відтінку. Як приготувати знамениту таратуту розповідає 24 Канал з посиланням на "Кулінарні витівки".
Цікаво Автентична українська кухня: три стародавні страви на Святвечір
Таратута
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 5 буряків;
– 100 мілілітрів відвару з буряків;
– 2 цибулини;
– 7 солоних огірків;
– 250 мілілітрів розсолу з огірків;
– 1 столова ложка хрону;
– 1 столова ложка олії.
Приготування:
- Для приготування таратути спершу відваріть буряк.
- Ретельно промийте коренеплоди, адже для страви використовується не лише сам буряк, а й відвар.
- Замість бурякового відвару можна також використовувати квас.
- Очистьте буряк від шкірки та наріжте невеликими кружальцями.
- Перекладіть нарізаний буряк у каструлю, залийте водою так, щоб він був повністю занурений, і поставте на вогонь.
- Поки буряк вариться, підготуйте інші інгредієнти.
- Огірки наріжте кружальцями, попередньо обрізавши кінчики. Перекладіть нарізані огірки у велику миску.
- Цибулю очистьте й наріжте кружальцями, півкільцями або смужками — обраний спосіб нарізки на смак не вплине.
- Готовий буряк витягніть шумівкою, дайте йому охолонути, а потім додайте до миски з огірками та цибулею.
- Додайте хрін, який підкреслить смак страви.
- Щоб збалансувати консистенцію та смак, додайте розсіл і буряковий відвар.
- Від їх кількості залежатиме, чи стане таратута салатом, чи більше нагадуватиме першу страву.
- Накрийте посуд з готовою таратутою тарілкою або плівкою й залиште в холодильнику на добу, щоб страва настоялася та набула насиченого смаку.
Дуже смачна смажена цибуля: як її отримати.