Аби не "прогоріти" на останньому етапі: при якій температурі потрібно випікати паску
- Температура випікання паски залежить від того, чи добре піднялося тісто.
- В електричній духовці оптимальна температура 180 градусів, у газовій – 200 – 220 градусів; паску вагою понад 500 грамів випікати мінімум 1 годину, менші – 30 – 40 хвилин.

Правильно замісити тісто та дати йому підійти – це ще далеко не все, що потрібно для ідеальної паски. Важливо правильно фінішувати і добре її спекти.
Досвідчені кулінари наголошують: під час випікання паски важливо обрати правильну температуру. Які саме показники вони рекомендують – розповість 24 Канал.
Цікаво "Зелений мох", яблучний та медівник: рецепти улюблених пляцків на Великдень
При якій температурі випікати паску
Тут головне правило звучить так: температуру випікання паски потрібно регулювати за тим, наскільки вона підросла. Якщо тісто добре збільшилося в обʼємі, то випікати паску можна при 200 градусах.
Якщо ж тісто добре не піднялося, то зменшуємо температуру і випікаємо трішки довше.
Якщо у вас електрична духовка, то зазвичай найкраще для підстрахування виставляти 180 градусів, а на газовій печі – 200 – 220 градусів.
Паску вагою понад 500 грамів потрібно випікати як мінімум 1 годину, а меншим пасочкам буде достатньо 30 – 40 хвилин.
Скільки варити яйця на Великдень: порада шефа.