Все залежить від часу: як варити буряк, щоб він не втратив колір
Часто трапляється, що на початку червоний буряк має гарний насичений колір, а після варіння стає блідим. Важливо знати, скільки часу його варити та що додати до каструлі.
Це завдання може здаватися складним, але зберегти яскравий колір буряка можливо, якщо дотримуватися кількох простих правил. Як приготувати ідеальний буряк розповідає 24 Канал з посиланням на pysznosci.
Цікаво Навіть взимку помідори будуть як домашні: лайфхак, яким вас благатимуть поділитись
Як правильно варити буряк
Варіть буряк цілим, не розрізаючи та не очищуючи його. Просто ретельно промийте під водою і покладіть у каструлю. Важливо, щоб буряк був повністю занурений у воду. Залийте його водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 60 хвилин. Воду не соліть і варіть на середньому вогні.
Буряк не втратить свого кольору, якщо додати у воду пів чайної ложки цукру. Також можна використати лимонну кислоту, яблучний оцет або лимонний сік. Якщо обираєте оцет, то додайте 1 столову ложку на літр води.
Перевірити готовність буряка можна, проколовши його виделкою або ножем – він має бути м'яким, але не перевареним.
Буряк можна зварити напередодні, а після охолодження зберігати в холодильнику, бажано щільно закритим. У день подачі просто зніміть шкірку, натріть на тертці, приправте медом і бальзамічним оцтом – і неймовірна закуска готова.
Цікаво знати: скільки часу варити макарони.