Для того, щоб отримати ідеально зварені макарони, необхідно дотримуватися певного алгоритму дій. Як їх зварити, щоб вони вмить зникли зі столу, розповідає 24 Канал.

Цікаво Найкращі страви з морепродуктами: топ-5 рецептів від італійського шеф-кухаря

Коли додавати у воду сіль

Існує поширене припущення, що додавання солі у воду сприяє її швидшому закипанню, але це не зовсім так. Коли ви всипаєте сіль у воду, температура кипіння трохи підвищується. Це відбувається тому, що сіль змінює склад рідини, і для закипання потрібно більше тепла.

Під час нагрівання з’являється більше дрібних бульбашок, що може створювати ілюзію прискореного кипіння. Насправді ж сіль не пришвидшує цей процес – вона лише змінює температуру кипіння.

Як приготувати макарониЇх люблять геть усі / Фото unsplash

Щоб зварити ідеальні макарони, додайте сіль у воду, коли вона вже закипить, але обов'язково перед тим, як додати пасту. Сіль поглинається макаронами під час варіння, що посилює їхній чудовий смак.

У пошуках ніжного смаку, що додасть вашим стравам морського акценту? Крабові палички від ТМ "Водний Світ" – це ідеальний вибір! Неймовірно ніжні й завжди якісні – продукція ТМ “Водний Світ” стане окрасою будь-якої закуски.

Як правильно варити макарони

Дотримуйтеся кількох основних правил: використовуйте велику каструлю з великою кількістю води, додавайте більше солі, ніж зазвичай, і звертайте увагу на час. Після того як додали макарони у воду, перемішайте їх, доки вода знову не закипить.

Встановіть таймер на одну хвилину менше, ніж зазначено в інструкції на упаковці. Перевіряйте готовність на цьому етапі. Якщо ви надаєте перевагу пасті al dente, знімайте з плити. Якщо макарони ще будуть тушкуватися в соусі, вийміть їх навіть раніше.

Потім процідіть і ненадовго охолодіть, але не промивайте. Промивання вимиває крохмаль, який допомагає соусу прилипати до макаронів. Замість цього можна додати трохи оливкової олії.

Подавайте з макаронами: як приготувати курку з гарбузом.