Укр Рус
18 лютого, 17:30
2

Що краще для сирників: мука чи манка

Основні тези
  • Якість сиру визначає, чи додавати в сирники борошно, чи манку: сухий і щільний сир не потребує борошна, тоді як вологий сир краще комбінувати з манкою.
  • Експерти рекомендують частіше використовувати манку, застерігаючи від надлишку борошна, який може затьмарити сирну сутність сирників.

Для багатьох сирники є ідеальним сніданком, чи просто десертом після основної страви. Втім, часто вони виходять забитими, або навпаки – розтікаються.

Все через не зовсім правильний підхід на етапі замісу тіста. Так, у сирниках головний продукт – це кисломолочний сир, але не менш важливими є і додавання борошна чи манки. Що краще додавати в сирники, розповідає 24 Канал з посиланням на Patrioty.

Читайте також Пергамент прилип до випічки: лайфхак, який врятує не лише страву, а й ваші нерви

Що краще додавати в сирники – борошно чи манку

Насправді якість сиру підкаже, що потрібно додавати до сирників – борошно чи манку.

  • Борошно

Якщо сир свіжий, сухий і щільний, без сторонніх запахів і кислого присмаку, борошно в сирниках взагалі не потрібне.

Для досягнення ідеальної текстури сир слід віджати в марлі, щоб усунути зайву рідину. Не варто додавати занадто багато цукру, оскільки це може призвести до того, що суміш вийде мокрою. Додайте яйця, сіль та ванілін. Ретельно перемішайте і сформуйте сирники. Після формування обваляйте їх в борошні, й обсмажте на сковороді до золотистої скоринки.

Тож в процесі приготування борошно варто використовувати лише як панірувальний засіб.

  • Манка

Коли сир надмірно вологий і липкий, що ускладнює формування сирників, додавання манної крупи може бути життєздатним рішенням. Ця крупа має властивість поглинати надлишок вологи, покращуючи текстуру.

Перед тим, як братися до формування та смаження сирників, рекомендується дати тісту відпочити протягом 15 хвилин. За цей час манка набубнявіє, в результаті чого тісто стане густішим і більш слухняним у приготуванні.


Що краще додавати в сирники – борошно чи манку / Unsplash

Висновок:

Хоча борошно теж здатне ефективно поглинати вологу, воно може надавати небажаний присмак випічки, якої в традиційних сирниках не має бути.

Експерти наголошують на важливості поміркованості, попереджаючи, що надлишок борошна може затьмарити сирну сутність сирників, а використання манної крупи може призвести до сухої текстури.

З усім тим, додавання манки до сирників рекомендується частіше, ніж борошна.

А ви знаєте: як кип'ятити молоко, щоб воно не втекло і не пригоріло.