Укр Рус
3 березня, 17:30
2

Не відрізните від "ресторанної": з цією хитрістю картопля завжди буде із хрусткою скоринкою

Основні тези
  • Ресторанна картопля має хрустку скоринку завдяки спеціальним методам приготування.
  • Озброївшись цими важливими лайфхаками, будь-хто зможе без особливих зусиль відтворити "ресторанну" картоплю на власній кухні.
Як приготувати картоплю з хрусткою скоринкою Як приготувати картоплю з хрусткою скоринкою

Картопля, приготована в ресторані, вирізняється смаком і текстурою, якщо порівнювати її з приготованою вдома. Вона має хрустку скорину, але при цьому зовсім не підгоріла та суха.

Річ у тім, що шеф-кухарі часто використовують способи, незнайомі багатьом господинь. Озброївшись цими важливими лайфхаками, будь-хто зможе без особливих зусиль відтворити "ресторанну" картоплю на власній кухні, пише 24 Канал з посиланням на Novosti24.

Читайте також Зовсім не мед: цей неочікуваний інгредієнт перетворить шкірку м'яса на суперскоринку

У чому полягає хитрість

У стандартній процедурі приготування рекомендується чистити картоплю перед тим, як її готувати. Очищену картоплю слід занурити в холодну воду приблизно на 7 хвилин, щоб забезпечити оптимальну текстуру.

Однак є 3 важливі нюанси, які слід враховувати під час цього процесу. Якщо проігнорувати хоча б один із цих факторів, можна не досягти бажаної хрусткої скоринки на готовій страві:

  1. По-перше, дуже низька температура: вода має бути практично крижаною.
     
  2. По-друге, використовується солона вода. Тому не забудьте додати сіль у воду, в яку збираєтесь покласти картоплю.
     
  3. По-третє, після завершення "водної процедури" коренеплід слід "обробити" рослинною олією.


Як приготувати хрустку картоплю, як у ресторані / Фото Unsplash

Лише тоді картоплю треба викладати на деко й ставити в духовку для приготування. Тепер ваша картопля матиме апетитну та хрустку скоринку, як в ресторані.

А ви знаєте: навіщо миють пельмені та вареники перед варінням.