Такої закуски ви точно не готували, але будете: рецепт пікантних смажених огірків, що здивують
Джерело:
інстаграм @katarina_movchanОгірки – овочі, які є на нашому столі практично завжди. У пік сезону їх консервують, маринують та солять, а також додають до різноманітних салатів та інших страв. Однак, є й інші унікальні приготування огірків.
Блогерка Катерина Мовчан представила цікаву закуску – смажені огірки. Хоча концепція може здатися незвичною, на перший погляд, ця страва обіцяє стати смачним сюрпризом, який неодмінно вразить ваших гостей.
Читайте також Дуже сссирно: швидкі хачапурі з лавашем на сковороді – рецепт без тіста і випічки за 5 хвилин
Закуска зі смажених огірків
- Час: 40 – 45 хвилин
- Порція: 1
Інгредієнти:
– огірки – 500 грамів;
– часник – 4 зубчики;
– сіль – 0,5 чайної ложки;
– крохмаль – 1,5 столової ложки;
– соєвий соус – 4 столові ложки;
– олія – 1 столова ложка;
– кунжут – 1 столова ложка;
– мелений червоний гострий перець – на смак.
Як зробити смажені огірки: дивіться відео
Приготування:
- Огірки помийте, розріжте на 8 рівних довгастих частинок. Викладіть в миску, додайте сіль, перемішайте і залиште на 30 хвилин. Злийте сік, що виділився з огірків, і обсушіть паперовим рушником. Складіть в миску.
- Часник почистьте і видавіть через прес або дрібно поріжте. У сковорідці з високими бортами нагрійте олію й обсмажте часник протягом хвилини на середньому вогні.
- До огірків додайте крохмаль, добре перемішайте і додайте в сковороду з часником. Смажте 2 хвилини.
- Тоді влийте соєвий соус, додайте мелений червоний гострий перець і кунжут. Смажте ще 5 – 7 хвилин, періодично перемішуючи. Готову закуску викладіть на тарілку. Смачного!
Сподобалася закуска? Тоді спробуйте приготувати і заправку, з якою ваші салати цілком можна буде видавати за ресторанні.