Цей простий рецепт на сковорідці не потребує замішування тіста. Любителі сиру, ймовірно, знайдуть цю страву особливо привабливою, оскільки вона поєднує в собі улюблені смаки хачапурі зі зручністю лаваша, інформує УНІАН.
Спробуйте також Тіста мало, а начинки як треба: ліниві пельмені без ліплення – цей рецепт під силу кожному
Хачапурі з лавашем на сковороді
- Час: 10 хвилин
- Порції: 6 трикутників
Інгредієнти:
– лаваш – 1 штука;
– яйце – 1 штука;
– сир – 200 грамів;
– сир сулугуні – 100 грамів;
– соняшникова олія – 2 столових ложки;
– зелена цибуля – 3 пера;
– кріп і петрушка на смак;
– сіль, перець на смак.
Приготування:
- Сир розімніть виделкою, сулугуні натріть на великій тертці, а зелень промийте і дрібно порубайте. Змішайте інгредієнти у великій мисці та влийте соняшникову олію. Посоліть і поперчіть на смак. Яйце збовтайте до однорідності та підготуйте кулінарний пензлик.
- Лаваш розріжте на прямокутні смужки завширшки приблизно 10 сантиметрів. На кожній смузі зігніть один край так, щоб вийшов трикутник.
- Поруч викладіть сирну начинку і накрийте її трикутником із лаваша. Поступово загорніть лаваш у форму трикутника.
- Збитим яйцем змастіть хачапурі з лавашем зверху з усіх боків. Потім обсмажте страву на гарячій і сухій сковороді по 2 – 3 хвилини з кожного боку. За цей час страва стане золотистою і хрусткою зовні, а начинка розплавиться.
У зручному варіанті ліниві хачапурі можна приготувати з лаваша і запекти в духовці всього 5 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм.
Сподобався рецепт? Дізнайтеся рецепт приготування курячих крилець в медово-соєвому соусі, запечених в духовці.