З цією заправкою ваші салати цілком можна буде видавати за ресторанні. Унікальних інгредієнтів не потрібно, тут головне – правильні пропорції, розповідає Ukr.Media.

Читайте також Сигнал тривоги: яка ознака свідчить, що сметану не можна їсти

Рецепт універсальної заправки для салату

Час: 10 хвилин

Порцій: 1

Інгредієнти:
– 1 – 2 чайні ложки кунжуту;
– 1 столова ложка кедрових горіхів (можна замінити іншими);
– 1 чайна ложка 6% яблучного оцту;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 25 грамів сиру у розсолі (наприклад, Фета);
– 1/3 чайної ложки гірчиці;
– сіль до смаку.

Приготування:

  1. Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді та кладемо у блендер.
  2. Додаємо кедрові (або інші) горіхи.
  3. Туди ж додаємо оцет оливкову олію та трішечки кип'яченої води.
  4. Також кладемо сир у розсолі, трішки гірчиці – і збиваємо до однорідності.
  5. Густину заправки можна регулювати водою, але вона не повинна бути надто рідкою.

Смачного!

Навіть якщо ціна дуже приємна: які яйця краще не купувати.