З цією заправкою ваші салати цілком можна буде видавати за ресторанні. Унікальних інгредієнтів не потрібно, тут головне – правильні пропорції, розповідає Ukr.Media.
Читайте також Сигнал тривоги: яка ознака свідчить, що сметану не можна їсти
Рецепт універсальної заправки для салату
Час: 10 хвилин
Порцій: 1
Інгредієнти:
– 1 – 2 чайні ложки кунжуту;
– 1 столова ложка кедрових горіхів (можна замінити іншими);
– 1 чайна ложка 6% яблучного оцту;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 25 грамів сиру у розсолі (наприклад, Фета);
– 1/3 чайної ложки гірчиці;
– сіль до смаку.
Приготування:
- Кунжут обсмажуємо на сухій сковороді та кладемо у блендер.
- Додаємо кедрові (або інші) горіхи.
- Туди ж додаємо оцет оливкову олію та трішечки кип'яченої води.
- Також кладемо сир у розсолі, трішки гірчиці – і збиваємо до однорідності.
- Густину заправки можна регулювати водою, але вона не повинна бути надто рідкою.
Смачного!
Навіть якщо ціна дуже приємна: які яйця краще не купувати.