Укр Рус
9 вересня, 08:31
3

Вишуканість ресторанів на вашому столі: готуємо знаменитий тартар, як це роблять шефи

Основні тези
  • Тартар – це страва високої кухні, яку можна приготувати вдома.
  • Сира яловичина безпечна для вживання, якщо вона свіжа та правильно зберігається. 

Тартар – це страва, яку звикли повʼязувати з високою кухнею. Але зовсім не обовʼязково йти у дорогий ресторан, аби насолодитися його смаком.

Усі, хто коли-небудь куштував тартар з сирої яловичини, сходяться на думці: ця страва точно заслуговує на те, аби нею насолоджувалися якомога частіше. 24 Канал пропонує відтворити знамениту на весь світ страву за рецептом порталу Kert

Читайте також На 60% мій раціон складався з неї, – співачка SOWA назвала улюблену страву з дитинства

Чи безпечно вживати сире мʼясо? 


Так, яловичину можна вживати сирою, але вона повинна бути свіжою та зберігатися у належних умовах.

Як приготувати тартар? 

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти
– 350 грамів яловичини;
– 1 столова ложка каперсів або солоний огірок;
– 1 чайна ложка зерен гірчиці;
– 1 чайна ложка американської гірчиці;
– 1 яйце;
– цедра 1 лимона;
– половинка синьої цибулі;
– 1 чайна ложка вустерського соусу;
– 1/4 цукіні;
– 2 столові ложки олії;
– багет для подачі;
– сіль та перець до смаку. 

Приготування

  1. Яловичину очистіть від плівок і зайвого жиру, наріжте вздовж волокон тонкими скибками, а потім дрібно порубайте ножем до консистенції фаршу. Перекладіть м’ясо у глибоку миску.
  2. Дрібно наріжте половинку червоної цибулини та каперси. Якщо каперсів немає, використайте невеликий солоний огірок. Додайте ці інгредієнти до м’яса.
  3. Покладіть у миску жовток, трохи різних видів гірчиці, приправте сіллю та чорним перцем. Влийте соус і добре перемішайте масу до однорідності.
  4. Цукіні вимийте, зріжте тонкі смужки овочечисткою. Молодий овоч можна залишити зі шкіркою, старший краще почистити.
  5. Додайте до смужок цукіні трохи олії, лимонний сік і цедру.
  6. Викладіть тартар у тарілку, використовуючи кулінарне кільце.
  7. Зверху красиво розмістіть смужки цукіні, посипте свіжомеленим чорним перцем.
  8. Подайте страву разом із хрустким підсмаженим багетом.

Смачного!

Що ще оригінального можна приготувати? 

  • Шупеня – традиційна українська страва, яку точно варто спробувати кожному.

  • Це одна з найситніших страв гуцульської кухні.

  • Вона потребує лише найпростіших інгредієнтів та приємно здивує смаковим колоритом.