Усі, хто коли-небудь куштував тартар з сирої яловичини, сходяться на думці: ця страва точно заслуговує на те, аби нею насолоджувалися якомога частіше. 24 Канал пропонує відтворити знамениту на весь світ страву за рецептом порталу Kert.
Читайте також На 60% мій раціон складався з неї, – співачка SOWA назвала улюблену страву з дитинства
Чи безпечно вживати сире мʼясо?
Так, яловичину можна вживати сирою, але вона повинна бути свіжою та зберігатися у належних умовах.
Як приготувати тартар?
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 350 грамів яловичини;
– 1 столова ложка каперсів або солоний огірок;
– 1 чайна ложка зерен гірчиці;
– 1 чайна ложка американської гірчиці;
– 1 яйце;
– цедра 1 лимона;
– половинка синьої цибулі;
– 1 чайна ложка вустерського соусу;
– 1/4 цукіні;
– 2 столові ложки олії;
– багет для подачі;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Яловичину очистіть від плівок і зайвого жиру, наріжте вздовж волокон тонкими скибками, а потім дрібно порубайте ножем до консистенції фаршу. Перекладіть м’ясо у глибоку миску.
- Дрібно наріжте половинку червоної цибулини та каперси. Якщо каперсів немає, використайте невеликий солоний огірок. Додайте ці інгредієнти до м’яса.
- Покладіть у миску жовток, трохи різних видів гірчиці, приправте сіллю та чорним перцем. Влийте соус і добре перемішайте масу до однорідності.
- Цукіні вимийте, зріжте тонкі смужки овочечисткою. Молодий овоч можна залишити зі шкіркою, старший краще почистити.
- Додайте до смужок цукіні трохи олії, лимонний сік і цедру.
- Викладіть тартар у тарілку, використовуючи кулінарне кільце.
- Зверху красиво розмістіть смужки цукіні, посипте свіжомеленим чорним перцем.
- Подайте страву разом із хрустким підсмаженим багетом.
Смачного!
Що ще оригінального можна приготувати?
Шупеня – традиційна українська страва, яку точно варто спробувати кожному.
Це одна з найситніших страв гуцульської кухні.
Вона потребує лише найпростіших інгредієнтів та приємно здивує смаковим колоритом.


