Ніжний настільки, що тане в роті: цей "Наполеон" вразить гостей наповал

25 листопада 2024, 18:00
Читать новость на русском

Торт "Наполеон", безперечно, у трійці найпопулярніших домашніх десертів. Простий рецепт поєднує в собі насичений заварний крем, прокладений між ніжними шарами тіста. Улюблений багатьма торт під силу приготувати кожному.

Складний, на перший погляд, десерт спекти набагато простіше, ніж класичний бісквіт. А в результаті торт стане окрасою столу і підійде для свята чи буденного чаювання. Класичним рецептом "Наполеону" ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Без муки, зайвого цукру та випікання: готуємо супершвидкий шоколадний пудинг з хурмою

Рецепт торта "Наполеон"

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порції: 8

Інгредієнти:

для коржів:
– борошно – 400 грамів 
– масло вершкове 82% – 250 грамів 
– яйце куряче, велике – 1 штука 
– сметана 15% – 200 грамів
– розпушувач – 1 чайна ложка 

для крему: 
– молоко 3,2% – 800 мілілітрів 
– яйце куряче, велике – 4 штуки 
– цукор – 300 грамів 
– борошно – 80 грамів 
– ванільний екстракт – на смак

Приготування: 

  1. Натріть на великій тертці злегка підмерзле вершкове масло. Тоді поєднайте його з борошном та перетріть в крихту.
     
  2. В масу додайте соду, яйце, сметану та розпушувач. Швидко замісіть тісто, щоб масло не встигло розтанути. Загорніть у харчову плівку та покладіть в холодильник на 1 годину.
     
  3. Для крему поєднайте у мисці яйця, борошно, ванілін та трохи молока. Перемішайте все до однорідності.
     
  4. Тоді в антипригарну каструлю налийте молоко та додайте цукор. Доведіть до кипіння. Постійно помішуючи, введіть гаряче молоко в яєчну суміш, перемішайте і поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть суміш до загустіння. Накрийте плівкою та поставте в холодне місце, щоб суміш стало густою.
     
  5. Дістаньте тісто з холодильника, розділіть на 8 частин. Поки розкачуєте одну частину, решту поставте у холодильнику. Кожен шматок кладіть у круг діаметром приблизно 20 сантиметрів та випікайте в розігрітій на 190 градусів духовці до золотистого відтінку.
     
  6. Тепер перемажте коржі сметанковим кремом. Верхній шар присипте залишками запеченого тіста – покришіть їх.

Для найкращого результату – торт відправте на добу в холодильник. Якщо ж, не втримаєтеся, й вирішите скуштувати швидше, будьте готові, що він не буде таким ніжним. Тож наберіться терпіння!

Сподобався рецепт? Ось ще рецепт ніжного та смачного десерту "Сльози ангела".