Не тільки з картоплею: ще 3 начинки для пісних вареників на Святвечір

24 грудня 2024, 10:59
Читать новость на русском

Пісні вареники є основною стравою для святкування Святвечора. На відміну від класичних вареників, до складу яких часто входять такі інгредієнти, як сир і вершкове масло, ці пісні варіанти не містять жодних продуктів тваринного походження.

На Святвечір традиційна картопля – не єдиний варіант начинки для вареників. Капуста, гриби та гречка також можуть бути використані для створення смачних та святкових варіацій. Про це повідомляє 24 Канал.

Читайте також Пісний борщ з "вушками": готуємо страву, без якої не можна сідати за стіл

Які вареники приготувати на Святвечір: 3 начинки

  1. З капустою

Приготуйте картопляне пюре, але без масла і молока, і щоб воно було максимально густе – тобто без залишкової води після відварювання картоплі.

Обсмажте дрібно порізану цибулю з дрібно натертою морквою на олії. Додайте порізану капусту, посоліть, поперчіть і протушкуйте разом.

Змішайте капусту з картоплею і добре вимішайте. Накладайте начинку на тісто, не жаліючи.

  1. З грибами

Приготуйте картопляне пюре, як і в попередньому варіанті, без залишкової води після відварювання картоплі.

Обсмажте дрібно порізану цибулю на олії. Змеліть відварені гриби. Вимішайте їх з обсмаженою цибулею і картоплею. Посоліть, поперчіть й начиняйте палянички.

  1. З гречкою

Відваріть гречку. Обсмажте дрібно порізану цибулю з дрібно натертою морквою на олії. Вимішайте з гречкою, посоліть, поперчіть.

Змішайте гречку з картоплею, перемішайте та починайте ліпити вареники.

Смачного!

До слова: ось простий рецепт ідеальних вареників.