На Святвечір традиційна картопля – не єдиний варіант начинки для вареників. Капуста, гриби та гречка також можуть бути використані для створення смачних та святкових варіацій. Про це повідомляє 24 Канал.
Читайте також Пісний борщ з "вушками": готуємо страву, без якої не можна сідати за стіл
Які вареники приготувати на Святвечір: 3 начинки
- З капустою
Приготуйте картопляне пюре, але без масла і молока, і щоб воно було максимально густе – тобто без залишкової води після відварювання картоплі.
Обсмажте дрібно порізану цибулю з дрібно натертою морквою на олії. Додайте порізану капусту, посоліть, поперчіть і протушкуйте разом.
Змішайте капусту з картоплею і добре вимішайте. Накладайте начинку на тісто, не жаліючи.
- З грибами
Приготуйте картопляне пюре, як і в попередньому варіанті, без залишкової води після відварювання картоплі.
Обсмажте дрібно порізану цибулю на олії. Змеліть відварені гриби. Вимішайте їх з обсмаженою цибулею і картоплею. Посоліть, поперчіть й начиняйте палянички.
- З гречкою
Відваріть гречку. Обсмажте дрібно порізану цибулю з дрібно натертою морквою на олії. Вимішайте з гречкою, посоліть, поперчіть.
Змішайте гречку з картоплею, перемішайте та починайте ліпити вареники.
Смачного!
До слова: ось простий рецепт ідеальних вареників.