Віденські кнелі з абрикосами: готуємо ліниві вареники по-австрійськи

29 серпня 2024, 16:46
Читать новость на русском

Джерело:

Yuliia.senych

В Австрії дуже люблять подавати на сніданок кнелі. Вони дещо схожі на наші ліниві вареники, але начинка робить їх ще смачнішими.

Спробуйте приготувати кнелі з абрикосами. Вони точно потішать ваших близьких.

Буде смачно Ніжне, як хмаринка: простий рецепт лимонного тирамісу

Абрикосові кнелі

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів кисломолочного сиру;
– 100 грамів борошна;
– 100 грамів манки;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 жовток;
– дрібка солі.
Начинка:
– 8 абрикосів;
– 50 грамів цукру.
Для присипки:
– 200 грамів панірувальних сухарів;
– 100 грамів цукрової пудри;
– 80 грамів масло.

Дивіться, як приготувати віденські кнелі: відео

Приготування:

  1. ️Кисломолочний сир перетріть через сито. Додайте жовток, просійте борошно і всипте манку з цукром. Замісіть трішки липкувате тісто. Залиште в холодильнику на 30 – 60 хвилин.
  2. Абрикоси промийте, дістаньте кісточки, але не розривайте плоди до кінця. Всередину всипте 0,5 – 1 чайну ложку цукру.
  3. Дістаньте тісто з холодильника і ложкою відщипніть шматок. Розплескайте в долоні, покладіть абрикос з цукром і защипніть до центру.
  4. Відправте всі кнелі в морозилку на 20 – 30 хвилин.
  5. В цей час приготуйте присипку. На маслі підсмажте до золотистого кольору панірувальні сухарі, постійно помішуючи. В кінці додайте цукрову пудру.
  6. Відваріть кнелі в киплячій воді 15 – 18 хвилин і обваляйте в присипці. Не кладіть одразу всі кнелі до каструлі, максимум 2 – 3 штуки, тоді вони добре проваряться.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичну шарлотку з абрикосами.