Все вийде з першого разу: як приготувати ідеальне яйце пашот – інструкція

13 листопада 2024, 12:22
Читать новость на русском

Яйця вже стали у багатьох обов'язковим атрибутом сніданку. Їх легко та швидко готувати, а у поєднанні з вуглеводами, вони дадуть ситість аж до обіду. І популярним варіантом є яйця пашот, які для декого – нереальне завдання.

Ця популярна техніка приготування характеризується ніжним білком і насиченим кремовим жовтком. Як зробити яйце пашот, що вийде з першого разу, розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Ідеальнішого поєднання годі придумати: готуємо легенький овочевий салат з тунцем

Як приготувати ідеальне яйце пашот

Яйце пашот – простий і досить ефектний спосіб приготування яєць, за яким яйця відварюються в гарячій воді без шкаралупи. Такий метод дозволяє готувати яйця максимально делікатно, зберігаючи шовковистим і ніжним білок та апетитно тягучим жовтком.

Яйце пашот часто є компонентом смачних та вишуканих страв, і це не тільки сніданки, як-от булочка з ікрою та яйцем пашот, чи тост з тунцем та яйцем пашот, а й такі цілком обідні страви як теплий салат, овочевий суп. Тож поєднати яйце пашот можна майже зі всіма стравами, але як його приготувати?

  • Час: 10 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти: 
– яйця – 4 штуки
– вода – 1 літр
– сіль – 1/4 чайної ложки  

Приготування:

  1. Ідеальне яйце пашот можна приготувати лише з найсвіжіших яєць. Тому для початку перевірте, наскільки свіжі яйця ви придбали в магазині.
     
  2. В склянку з холодною підсоленою водою опустіть куряче яйце. Якщо воно відразу пішло на дно –  це ідеальний варіант.
     
  3. Тоді обережно розбийте яйце в невелику миску, намагаючись не пошкодити цілісність жовтка.
     
  4. Закип'ятіть приблизно літр води. Коли вода закипить, додайте солі. Потім зменште вогонь до мінімального.
     
  5. Піднесіть місткість з яйцем максимально близько до води та одним рухом легко перекиньте його в воду. Варіть 3,5 – 5 хвилин, залежно від бажаного ступеня готовності. Готовність можна перевірити, натиснувши на жовток. Він повинен бути пружним.

Подавати такі яйця найсмачніше на змащених маслом тостах з копченим лососем, беконом, голландським соусом, авокадо, шпинатом, помідорами чи грибами.

Сподобався рецепт? Тоді спробуйте класичний яєчний спред, посилений оселедцем і яблуками.