Шкірка не лопне: топ-3 секрети консервації помідорів
- Для консервації підходять помідори з щільною шкіркою, такі як сорти сливка або дама, а також помідори черрі для маленьких банок.
- Щоб уникнути розтріскування шкірки через термічний шок, слід проколоти помідори тонкою голкою біля плодоніжки перед заливкою гарячим розсолом.
Консервовані помідори – це закрутка, яка є в кожній коморі. І важливо попіклуватися, щоб вони не лише добре смакували, а й гарно виглядали.
Часто трапляється, що шкірка помідорів в банці лопає, через що апетитні овочі розпливаються у незрозумілу масу. Як цього уникнути – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Ukr.Media.
Читайте також Ось це справді по-українськи: рецепт бурякового квасу, який незаслужено забутий
Як правильно консервувати помідори?
- Правильний сорт
Не всі сорти помідорів однаково добре підходять для консервації. Звертайте увагу на ті плоди, шкірка яких щільна та мʼясиста. Ідеальні сорти – сливка та дама.
Також можна консервувати помідори черрі, але тільки у маленькі баночки.
- Зрілість
Якщо плоди вже занадто стиглі – для консервації вони не підійдуть. Саме з ними є найбільший ризик розтріскування.
- Підготовка до перепаду температури
Коли помідори одразу заливають гарячим розсолом – трапляється "термічний шок", який може призвести до розтріскування шкірки через високий тиск у плодах. Щоб цього уникнути, проколіть кожен помідор тонкою голкою біля плодоніжки.
Цей простий лайфхак знизить ризик того, що шкірка помідорів лопне і мʼякоть розповсюдиться по всій банці.
З томатів можна зробити багато смачних зимових заготовок. Наприклад, ароматний соус, який замінить кетчуп.