Справжня червона ікра чи звичайний желатин: як визначити "оригінал", не відкриваючи банки

8 грудня 2024, 16:19
Читать новость на русском

На новорічний стіл господині ставлять не лише смачні основні страви, але й вишукані закуски. Серед найбільш популярних – ті, що містять ікру. Але часто на полицях українських магазинів можна зустріти підробки, особливо в святковий період.

На що звертати увагу та як підібрати якісну червону ікру, а не желатин, розповідає 24 Канал з посиланням на Добрі новини. Ці декілька порад допоможуть господиням.

Читайте також Свята вже на порозі: як засолити м'яке сало, що підкорить кожного гостя

Як обрати справжню червону ікру

Харчові технологи рекомендують проводити простий тест при виборі червоної ікри в магазині. Покупці повинні струснути банку перед тим, як зробити покупку. Якщо ікра має ефект "булькання", бажано відмовитися від покупки, оскільки це свідчить про надлишок розсолу і неякісну ікру. Справжня червона ікра повинна мати суху консистенцію.

Також важливо ретельно вивчити етикетку при купівлі рибної ікри. Офіційні виробники зобов'язані вказувати вид використовуваної риби, наприклад, горбуша або кета. Однак, якщо продукт маркується просто як "лососева ікра", споживачі повинні бути обережними, оскільки це викликає сумніви щодо автентичності та якості вмісту. 

Крім того, слід перевірити місяць та рік виробництва. Рекомендують обирати продукцію, зібрану в період з червня по жовтень, оскільки це сезон нересту лосося, що дозволяє отримати делікатес вищої якості. На відміну від цього, в інші місяці виробники часто фасують заморожену ікру в банки, що має бути чітко зазначено на упаковці. 

Дотримуйтеся цих порад, й гарантовано оберете смачну та якісну ікру для святкових закусок.

Цікаво: як приготувати домашній майонез без яєць.